Tadımız iyice kaçtı

Tadımız iyice kaçtı

Döviz de peş peşe yaşanan artış sebebiyle birçok temel gıdaya geçtiğimiz günlerde zam gelmiş ve bazı marketlerde satış adedi sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda maliyetlerin arttığını dile getiren Aydınlı Esnaf Mehmet Bilen, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

Son dönemlerde peş peşe Şekere ve ayçiçek yağına gelen zamlar sonrasında bazı market ürünleri alınamaz hale geldi. Birçok esnaf bu durumdan şikayetçi. Durum böyle olunca satış yapamadığını ifade eden Mehmet Bilen, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu

“BÜTÜN ESNAF AYNI SORUNLA BAŞ EDİYOR”
    
Bütün esnafların aynı sorunla baş etmek zorunda kaldığını söyleyen Mehmet Bilen, “Doların yükselmesiyle birlikte baharatların fiyatı da arttı. Dolardan dolayı artış oldu. Geçtiğimiz hafta bir baharatın fiyatı şuan iki katına çıkmış durumda. Bütün esnaf aynı sorunla baş ediyor. 


“SATIŞLARIMIZ ÇOK AZALDI”

Zaten fiyatların kendi artışı da var dolar etkisi de yansıyınca daha fazla artış gösterdi. Satışlarımız çok azaldı. İnsanların alım gücü olmadığı için bizim satışlarımız da bu şekilde etkileniyor. Biz doların artığını ön görüyorduk aslında ve daha da artacağını düşünüyoruz. Şu anda baharat çeşitleri fiyatları inanılmaz artmış durumda. Doların artması ve insanların alım gücünün düşmesiyle beraber herkes çok zor durumda. En çok doların artışı sonucu baharatlarda böyle inanılmaz bir artışı oldu. Bu şekilde de devam edeceğini düşünüyorum. 

“80’DEN 190 LİRA OLDU!”

Baharat ürünlerinin (kimyon, nane, karabiber gibi) fiyatı bu ay çok yüksek oranda zam gördü. Kilogramı 80 lira olan karabiberin fiyatı 190 lira oldu. “ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler