TAM KAPANMA ÖNCESİ SON ALIŞVERİŞLER

TAM KAPANMA ÖNCESİ SON ALIŞVERİŞLER

18 günlük tam kapanma öncesinde Aydın'ın birçok noktasında pazar alanlarında oluşan kalabalık tepkiye neden oldu.

Nisan ayının ilk günlerinde hayata geçirilen koronavirüs kısıtlamaları, ülke genelinde virüsün yayılma hızının yavaşlaması, bazı kentlerde durma noktasına gelmesine neden oldu. Salgınla mücadelede yaşanan olumlu gelişmeler sonrası 26 Nisan Pazartesi günü bir kez daha toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüsü sonlandırmak için yeni bir adım daha atarak 29 Nisan Perşembe ile 17 Mayıs Pazartesi günleri arasında 'tam kapanma' uygulanmasını kararlaştırdı.

Karar sonrası harekete geçen birçok Aydınlı belediye, 18 günlük tam kapanma sürecinde vatandaşların mağdur olmaması için ilçelerde kurulan onlarca pazar alanının 28 Nisan Çarşamba ve 29 Nisan Perşembe günleri kurulacağını duyurdu.

BU KADAR DA OLMAZ

Süreç öncesi alışveriş yaparak 18 gün boyunca mağdur olmamak için harekete geçen Aydınlılar, kentin birçok noktasında kurulan pazar alanlarına bugün akın etti. Zaman zaman maske ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği pazarlarda vatandaşlar dolaplarını bir an önce doldurabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Söke'de pazarcılık yapan İbrahim Aksoy, 18 günlük süreç öncesi işlerinin yoğun olmasından memnun olduklarını söyledi ve ekledi, "Tamam biz iş yapıyoruz ama böyle olursa herkes bugün virüse yakalanır, 18 gün yatar"

whatsapp-image-2021-04-28-at-11-27-07-1.jpeg

whatsapp-image-2021-04-28-at-11-27-06.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler