Taner olaya el attı! "Belediye Başkanı teşkilatın işlerine direkt müdahale edemez!"

Taner olaya el attı! "Belediye Başkanı teşkilatın işlerine direkt müdahale edemez!"

İYİ Parti Nazilli'de 1 Aralık'ta yapılacak olan kongre öncesi ortam gerildi. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile mevcut başkan Mehmet Bingül arasında yaşanan kriz ile ilgili İl Başkanı Recep Taner’den açıklama geldi.

(HABER: İNAN GÜL)

İYİ Parti Nazilli'de 1 Aralık'ta yapılacak olan kongre öncesi ortam gerildi. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın seçimlere müdahale ettiğini belirten Bingül dün görevinden istifa etti. Bingül’ün sözlerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Kürşat Engin Özcan kendisini kaybederek masayı dağıttı. Kendisine yöneltilen sözler ile ilgili, “İspatlamayan şerefsizdir” çıkışını yapan Özcan’a bazı partilileri tepki gösterdi. 

“RESTLEŞMEYE GİTMESİ BİZİ ÜZDÜ”

Konuyla alakalı AJANS AYDIN Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, “Tabi öncelikle biz Mehmet Bingül başkanımızdan kongreye kadar gitmesini istemiştik. Aday olmayacaksa dahi orada seçilen arkadaşa görevi teslim etmesini söyledik. Ancak dün talihsiz bir açıklama yaptı. Bunun hemen arkasından belediye başkanımızda bir açıklama yaptı. Bu işin iki başkan arasında restleşmeye gitmesi bizi üzdü. Gidip orada görüşmelerimizi yapıp gerekeni yapacağız” dedi. 

“DİREKT MÜDAHALE EDEMEZ”

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’dan fikir alındığına da vurgu yapan Taner, “Tabi belediye başkanı direk teşkilatın işlerine müdahale edemez. Ama kendisinden fikir alınması gerekiyordu ve bu da yapıldı. Biz zaten Mehmet Bingül başkanımıza göreve geldiğinde söyledik. Belediye İYİ Partili. Başkanımızla, partimizin eski ilçe başkanlarıyla ve kanaat önderleriyle fikir alışverişinde bulunmasını söyledik” diye konuştu. 

“MERAL AKŞENER’DEN UTANMALI”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in il il gezip partisi için mücadele ettiğine dikkat çeken Taner, “Genel Başkanımız bu kadar mücadele ediyorken teşkilatlarda bu sıkıntıların yaşanmasına her kim neden oluyorsa Meral Akşener’den utanmalı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler