Taner: Ön seçim yaparsak birinci parti oluruz

Taner: Ön seçim yaparsak birinci parti oluruz

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, ön seçim yapılması durumunda birinci parti olabileceklerini belirtti. 

İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner ve yönetimi Aydın Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Taner, "Aydın'da ön seçim yapan tek parti olursak, birinci parti de oluruz" dedi.

"ÜYE KATILIMLI ÖN SEÇİM"

2023 Genel Seçimlerimde milletvekili listelerinin ön seçimle belirlenmesi bunun da delege ile değil üye katımılımı ile yapılması taraftarı olduğunu belirten Taner, "Bizim istediğimiz, Aydın’da ön seçim yaptırmak. Delege ön seçimi değil, üye katılımlı ön seçim. Gel aday ol dememiz gayet doğal. Hiç kimseye kotamız yok. Yeter ki üniter yapıyla, ezanla, bayrakla, vatanın birliğiyle sıkıntısı olmayanlar aday olabilir. Vatandaş ve partililerimiz istedikten sonra aday olabilir” diye konuştu. 

"GENEL MERKEZ DEĞİL TABAN BELİRLEMELİ"

Aydın'da diğer partilerin ön seçim yapmayacağını işaret eden Taner, “Bunu herkese söylüyorum. Yoksa kendisini seçen insanları hiçe sayarak, onların istemediği yerlere gidiyorlar. Birilerinin milletvekilliği hayalleri, Genel Merkez’in 2 dudağı arasından değil, tabandan gelmeli. Partilileri istemeli. Ön seçim davasında da Genel Merkez nezdinde bu politikamızı sürdürüyoruz. Aydın’da bizden başka ön seçim yapacak parti de yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler