Tarihin aynası Latmos'ta inceleme gezisi

Tarihin aynası Latmos'ta inceleme gezisi

Latmos Dağları'nda Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın da katılımı ile inceleme gezisi düzenlendi.

Batı Anadolu’da doğal ve kültürel zenginlik açısından eşsiz güzelliklere sahip Latmos (Beşparmak) Dağları’nda Aydın Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay’ın koordinasyonluğunda, ilk defa Genel Müdürlük düzeyinde katılımın olduğu inceleme gezisi yapıldı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Araştırma ve Tescil Daire Başkanı Ümit Turan ve jeologların katıldığı inceleme gezisine; Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Çolak, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Aydın Şube Müdürü Egemen İşcan, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç. Dr. Tendü Hilal Göktuğ, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mehmet Yılmaz eşlik etti.
 
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Aydın Şubesi Başkanı Bahattin Sürücü’nün rehberlik ettiği inceleme gezisinde; Bafa Gölü Tabiat Parkı, Azap Gölü Ulusal Sulak Alanı, Latmos’un, 8 bin yıllık kaya resimleri, fıstık çamı ormanları, kutsal alanlar, tarihi kaleler, antik yollar incelendi. Bölgenin doğal peyzajı izlendi. Aydın Büyükşehir Latmos Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ziyaret edildi, bölge muhtarları ve yerel halkla görüşüldü, Latmos kayalarına yuva yapan karaleylekler uzaktan dürbünle izlendi, endemik bitki türleri incelendi. ve Menderes masifinin bir parçası olan Latmos Dağları’ndaki kayaların değişik aşınma biçimleri sonucunda, olağanüstü farklı figürler oluşturan şekilleri incelendi. Bölgeyi inceleyen heyete Vali Yardımcısı Günay tarafından alanda bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

"ÜLKE TURİZMİ İÇİN DESTİNASYON HALİNE GELECEK"
 
İnceleme sonrası açıklama yapan Kahraman, Latmos’un doğal ve kültürel özellikler açısından, Türkiye’de ki ender alanlardan biri olduğunu ve geleceğe taşınması gerektiğini söyledi. Latmos’ta ekoturizm potansiyelin araştırılması projesini yürüten Doç. Dr. Göktuğ ise, bölgenin ekoturizm açısından çok önemli bir yer olduğunu, gelecekte yerel insanlara da fırsatlar sunacağını, ülkemiz turizmi içinde önemli bir destinasyon haline geleceğini belirtti.
 
Ziyaret sonrası açıklamada bulunan EKODOSD Başkanı Sürücü, "Ziyarette tarih öncesi dönemden itibaren gelişerek antik dönem, Bizans, Ortaçağ, Osmanlı ve günümüze kadar devam eden kültürüyle adeta bir açık hava müzesi niteliği taşıyan coğrafyanın, Kuşadası, Didim ve Bodrum gibi Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinin arasında olmasının önemli bir avantaj olduğu belirtildi." dedi.

204033361-10158471218352075-1250606690291803543-n.jpg

204333888-10158471218622075-2316434619073531612-n.jpg

oi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler