Tatilcilerin tercihi Kuşadası oldu

Tatilcilerin tercihi Kuşadası oldu

Kuşadası'nda taksi şoförlüğü yapan Yılmaz Yükseloğlu, Ege bölgesinin gözde turizm noktalarında meydana gelen orman yangınları sonrası işlerinin arttığını söyledi.

Ağustos ayının ilk günlerinde Marmaris ve Bodrum gibi gözde turizm ilçelerinde çıkan orman yangınları binlerce dönüm arazinin küle dönmesine neden oldu. Havadan ve karadan sürdürülen müdahale sonucu söndürülen yangın, bölge turizmini de derinden etkiledi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde taksi şoförlüğü yapan Yılmaz Yüksekoğlu, yerli ve yabancı turistlerin orman yangınları sonrasında tatil rotalarını Kuşadası'na çevirdiğini belirtti. Ajans Aydın Gazetesi muhabirine turizm sezonunu da değerlendiren Yükseloğlu, "Biliyorsunuz, ne yazık ki Yaz aylarında ciğerlerimiz yandı. Meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden üzdü. Marmaris ve Bodrum'da etkili olan yangınlar sonrasında yerli ve yabancı turistlerin rotası da Kuşadası'na döndü. Bu da ister istemez bizlerin işlerini arttırdı. Kuşadası'nın pandemi nedeniyle sakin olduğu aylar sonrasında bu iş yoğunluğu da bizler için iyi oldu, pandemi yokmuşçasına iş yapabildik. Yaralarımızı tamamıyla saramadık belki ama işlerimiz iyiydi çok şükür" dedi.

"SON ZAMMI 2 YIL ÖNCE ALDIK"

Kuşadası'nda taksi ücretlerine son zammın 2 yıl önce geldiğine dikkat çeken Yüksekoğlu, "2 yıl oldu zam geleli, bu zamla açılış ücretimiz 6, kilometre ücretimiz de 6 lira oldu. Bu sürede yakıta gelen zam ise bundan katlarca fazlası, bu da ister istemez bizim karımızdan çekiyor. Yakıt ile taksi ücretlerini karşılaştırınca bu iş adeta kendisini kurtarmıyor. Birçok yerde zam geldi, bizler bu zammın Kuşadası'nda da uygulanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

"BEKLEYEN MÜŞTERİYİ ALAMIYORUZ"

En büyük sorunlarından birisinin de durak harici müşteri alamamak olduğunu söyleyen Yüksekoğlu, "Havaalanına gidiyoruz boş dönüyoruz, otogara gidiyoruz boş dönüyoruz, oraya gidiyoruz boş dönüyoruz, buraya gidiyoruz boş dönüyoruz; bu sistem bizim karımızı da yarı yarıya kesiyor. Bu sisteme bir düzenleme şart, biz yoldan müşteri alamıyoruz, durağa dönmek zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler