Tedbir paketi geliyor

Tedbir paketi geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Çiftçiye tedbir paketi olarak 2,6 milyar lira ödeneceği açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tedbir paketi kapsamında 651 bin çiftçiye bu ayın ikinci yarısından itibaren 2,6 milyar lira ödeneceğini belirterek, "Gelecek yıllarda çiftçiler zarar etmeyecek" dedi.

Bekir Pakdemirli, yaptığı konuşmada;
“Bu etkileri azaltmak için tedbir paketi hazırlanıyor. Türkiye ve dünya maalesef 2021 iklim değişikliğini de tüm yılların daha ötesinde yaşamak durumunda kalmıştır. En çok etkilenen alanlar da tarım, orman ve su. 

“KURAKLIKLA ALAKALI EN ÖNEMLİ MESELELERDEN BİR TANESİ SUDUR”

651 bin çiftçimiz için bir tedbir paketi hazırladık. Bu da 2,6 milyar lira. Bu 2,6 milyar lirayı da aralığın ikinci yarısından itibaren ödemeye başlıyoruz. Kuraklıkla alakalı en önemli meselelerden bir tanesi sudur. Basınçlı sulamalar ile ilgili bu sene 300 milyon ayırmıştık. Seneye de bundan bunun daha fevkinde bir rakam ayırıyor olacağız.

“UYGUN FİYATLAR PİYASADA OLUŞACAK”

Önümüzdeki birkaç senede çiftçimizin bir zarar etme ihtimalini görmüyorum. O gün maliyetler 5'se 5, 10'sa 10. Ona göre uygun fiyatlar piyasada oluşacak ve biz her zaman olduğu gibi üretici dostu fiyatları açıklayacağız. 2022 yılına hazırlığımız şu: 10 adedi 5 ton ve üzeri su atma kapasitesine sahip olmak üzere 20 uçak ve 55 helikopterle mücadele etmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler