"Tek Yön Projesi İle Trafik Sorunumuz Çözüldü"

"Tek Yön Projesi İle Trafik Sorunumuz Çözüldü"

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir süredir uygulanmakta olan “Trafik Sakinleştirme Projesi (Tek Yön)”, başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Kuşadası’nda yaşayan vatandaşların memnun olduğu proje, kentte trafik ve otopark gibi sorunları büyük ölçüde çözdü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’nin ortak çalışması ile 23 Mart 2020 tarihinde hayata geçirilen “Trafik Sakinleştirme Projesi (Tek Yön)” başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Ege bölgesi ve Türkiye’de turizmin göz bebeklerinden olan kentte “tek yönlü trafik” olarak da bilinen proje kapsamında trafikte yaşanılan yoğunluk ve otopark gibi sorunlar büyük ölçüde çözüldü.

Projenin hayata geçirildiği tarihten bu yana ulaşımın rahatladığını ve aksaklıkların sona erdiğini belirten Kuşadası halkı, projeden gayet memnun. 2020 sezonunda pandemi nedeniyle oldukça zorlu bir süreçten geçen Kuşadası esnafı, 2021 yılında hareketli bir sezon beklediklerini belirtti. Tek yön projesinin yerli ve yabancı turistler tarafından da memnuniyetle karşılanacağına inandıklarını belirten esnaflar, “Birçok ilde hayata geçirilmiş bir projeydi. Belediye Başkanımız Ömer Günel’in girişimiyle ilçemizde de hayata geçirildi. Şuanda gayet güzel uygulanıyor. Alışma süreci atlatıldı. Turistler de rahatlayan trafikte dilediği gibi hareket edebilecek” ifadelerine yer verdi.

“ÖMER BEY SÜREKLİ SOKAKTA, KÜÇÜK ÇOCUĞUN BİLE FİKRİNİ ALIYOR”

Kuşadası çarşısında yıllardır esnaflık yaptığını belirten Uğur Çekirdekçi, Ömer Günel’in hayata geçirdiği projenin Kuşadası için başarılı ilerlediğini belirtti. Çekirdekçi, “Bu proje pandemi döneminde başladı. Dün belediye başkanı Ömer bey esnaflarla beraber bir toplantı yaptı, bu projenin birkaç etabı daha olduğunu söyledi.

İnsanlar trafik kurallarına uyarlarsa bu proje oturur. Ama tabii insanlar gidip de kısa park bölgesinde arabasını park edip İstanbul’a tatile giderse, proje hayata geçmez. Polisler biraz daha üzerine düşmeli bence. Çünkü zabıta ‘Arabanı çeker misin?’ diyor, ‘Hadi oradan’ diyor adam. Polis olsa karşısında diyemez. Emniyetin üzerine düşmesi gereken bir proje. Ömer Günel’in şu an için başarılı gittiğine inanıyorum. Çünkü daha önceki belediye başkanları bu projeyi iki gün yapıp, üçüncü gün vazgeçtiler. Ömer Bey büyükşehirle beraber yapıyor sanırım. İkisinin de başarılı olduğunu düşünüyorum.  Belediye başkanı devamlı halkın içinde, sürekli sokakta. Küçük çocuğun bile fikrini alıyor. Bizde fikrimizi belirttik. Adam düşündü ‘doğru söylüyorsunuz’ dedi.  İnönü Caddesini mesela rahatlatacaklar. En başta zorluklar oldu. Ama insanlar elbet alışacaklar. CHP belediyesisin, kötü bir proje yaparsan muhalefetin ağzına düşersin. Gayet iyi bir proje oldu. Bence başarılı.” dedi.

whatsapp-image-2020-11-10-at-15-12-13.jpeg

“TRAFİK SÜREKLİ AKIYOR”

Kuşadası kordon şeridi olarak bilinen sahil kesiminde ki Sahil Taksi Durağı’nın şoförleri de projeden gayet memnun olduklarını dile getirdi. Projenin birkaç eksiğinin olduğunu fakat tamamlanması yolunda adımlar atıldığını söyleyen taksiciler, ”Neredeyse  bir sene oldu bu uygulama başlayalı. 2-3 hata dışında çok memnunuz uygulamadan. İlk hata otopark sorunu. Yeterli otopark alanı bulunamıyor şu anda. İkincisi ise Cuma pazarında ki kavşak. Dolmuş duraklarının oraya da kavşak yapması lazım. Sahilde ki birkaç kavşak ise kaldırılmalı. Başka hiçbir eksiği yok. Faydaları ise trafik sürekli akıyor. Genel olarak başarılı bir uygulama. Ömer başkan bir şeyler yapmaya çalışıyor. Duyduğumuz kadarıyla çok katlı bir otoparkta inşa edilecekmiş. Şu ana kadar gelen başkanlardan hiçbiri bizleri dinleyerek bir şeyler yapmadı. Şimdi ise öyle değil, birkaç sorun dışında her şey gayet güzel ilerliyor. Sonuçta burası bir turizm beldesi.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2020-11-10-at-15-11-37.jpeg

“TEK YÖN BİZE DE ŞARTTI”

Bu  projenin Kuşadası için şart olduğunu dile getiren Sercan Demir, “Bence sıkıntı yok, alışmamız lazım. İzmir’de Manisa’da, her yerde tek yön var. Tek yön bize de şarttı. Aksaklıklar olabilir ama yapacak bir şey yok. İllaki alışacağız. Sahil düzenlemesi var. Onunla beraber alışacağız. Bence muhalif kısım bilerek karşı çıkıyor. Şehir dışından gelenler sıkıntı çekiyor ama onlar da alışacak elbet. Kuşadası nüfusu her geçen gün artıyor. Bu uygulama gayet güzel ve başarılı.” dedi.

“UYGULAMA YENİ YENİ OTURMUŞ DURUMDA”

Kuşadası’nda pandemi sebebiyle sezonun zorlu geçmesine rağmen projenin gayet başarılı uygulandığını belirten Mert Kulaksız, “Uygulama başlayalı baya oldu aslında ama yeni yeni oturmuş durumda. Daha doğrusu halk yeni alışabildi. Trafiği rahatlatma noktasında faydaları oldu fakat bazı yolların çok uzaması şoförlerin şikayetlerinden biri. İlk zamanlarında da çok ceza yiyen oldu zaten. İzmir’de İstanbul’da yıllardır olan bir uygulamaymış sanırım, bence Kuşadası açısından da faydalı oldu. Burada özellikle dışardan gelen turistler yolları bilmedikleri için trafiği tıkıyorlardı, şimdi en yoğun saatlerde dahi tıkanma yaşanmıyor.” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler