Tezcan TBMM'den yüklendi

Tezcan TBMM'den yüklendi

CHP PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM'de yaptığı konuşmada Doğanbey ve Tuzburgazı mahalle halkının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM'de yaptığı konuşmada Aydın'ın doğal güzelliklerinden tarihi Doğanbey Köyü'ndeki "Karina Dalyanı Avlanma Sahası'nın" kabuklu yetiştiriciliği yapan sermaye gruplarına kiralamak istenmesine karşı çıkan kooperatif üyeleri ve halkının her zaman yanında olacaklarını dile getirdi.

"YILLARDIR BÖLGE HALKI İŞLETİYOR"

Karina Dalyanı'nı yaklaşık 50 yıldan bu yana yöre halkının işlettiğini ifade eden Tezcan, "Bu halk orada alın teriyle çalışarak ekmeğini çıkartır. 50 yıldır ekmek müzadeleleri devam ediyor. Ama bazıları orayı yandaş firmalara peşkeş çekmeye çalışıyor. Bu konuyla ilgili daha önce basın toplantıları yaptık. Bunlar tüm hazırlıkları yapmışlar, halkın elinden alıp yandaş firmalara verecekler. Onlarda karides çiftliği yapacak.

"KİRA BEDELİNİ BİLEREK ARTIRDILAR" 

Bu planlama devam ediyor. İki gün önce ihalesi vardı. Vatandaş alamasın diye kira bedelini yüzde 350 artırdılar. Bir de üzerine dediler ki peşin ödeyeceksiniz. Vatandaşın gücü yok, alamayacak belli. Amaç tereyağından kıl çeker gibi ihaleyi peşkeş çekmek. Ama bir şeyi hesap edemediler. Aydın'da, Söke'de Doğanbey ve Tuzburgazı halkının yanında, üreticinin, çiftçinin yanında olan Aydın Büyükşehir Belediyesi var. 

Siz misiniz bu tuzağı kuran dedi ve ben bu tuzağı bozarım diyerek 9 Kasım günü dosya aldı 10 Kasım da ihale var. İhaleye gireceğini ilan etti ve Söke halkını ranta kurban etmeyeceğim dedi.

"İHALEYİ HEMEN İPTAL ETTİLER"

Peki ne oldu..? iktidar rant konusunda kararlı. Büyükşehirin gireceğini duyunca ihaleyi iptal ettiler. Neden peki..? Aman ha elimizden gidiyor diye korktular. Ama yine söylüyorum ne yaparsanız yapın, rantçılarla hangi ortaklık içine girerseniz girin, Aydın'da olduğu gibi Türkiye’de Millet İttifakının Belediyeleri üreticiye, yoksula, halka sahip çıkmaya devam edecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler