Tezcan'dan flaş açıklama: "Büyük değişimler lider değişimiyle başlar"

Tezcan'dan flaş açıklama: "Büyük değişimler lider değişimiyle başlar"

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, BBC Türkçe'ye özel röportaj verdi. Tezcan, "Ben dâhil, genel başkan ve kadrosu değişmeli." dedi.

Seçim sonrası tartışmalara Aydın MMilletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu eski üyesi Bülent Tezcan da dâhil oldu. Genel başkan ile bilrikte kökli bir reformun gerektiğini vurgulayan Tezcan, "13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil." diye konuştu.

Değişimin nasıl olması gerektiği hakkında konuşan Tezcan, şu ifadeleri kullandı: "Değişimin içeriğini söyledik. Örgüt, kadro, program, söylem, anlayış, tutum değişikliği diye. Ama değişimin önce bir motoru, heyecanı olması lazım. Bu moral bozukluğunu ortadan kaldıracak bir çıkışa ihtiyaç var. Onun için değişim önce liderlik değişimiyle başlar. Çünkü büyük değişimler liderlik değişimiyle başlamıştır. Aslında 2010 yılında övdüğüm o önemli dönüşüm, liderlik değişimiyle başladı."

"KEMAL BEY'İN DEVRİMCİ LİDERLİĞİ MUHAFAZAKÂRLAŞMAYA BAŞLADI"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun devrimci liderliğinin muhafazakârlaşmaya başladığını belirten Tezcan, "Siyaset biliminde iktidarın muhafazakarlaşması diye bir bakış vardır. Bu iktidar, sadece ülkedeki iktidar değil. Partilerde de iktidarlar vardır. Ve parti içindeki iktidarlar uzun süre iktidarda kaldıkları zaman kendileri muhafazakarlaşmaya başlarlar. CHP’de de Kemal Bey'in baştaki devrimci liderliği şimdi muhafazakarlaşmaya başladı. İktidarın muhafazakarlaşması sürecini yaşıyoruz. Biz de o muhafazakarlaşmaya katkıda bulunduk, bir dönem parçası olduk. Ve bugün hepimizin cesaretle bunu görüp bu dönüşüme imkan vermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler