TEZCAN'DAN HDP SORUSUNA YANIT

TEZCAN'DAN HDP SORUSUNA YANIT

HDP Nazilli İlçe Başkanı'nın geçtiğimiz seçim döneminde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun HDP'li seçmenlerin oyları sayesinde seçimi kazandığı yönündeki iddialarına CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'dan cevap geldi.

Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan "Özlem Çerçioğlu, HDP'nin oyları olmasaydı kazanamazdı" şeklindeki açıklama Aydın gündemine bomba gibi düşmüştü. Yenipazarlı'nın açıklamasının ardından Aydın'da bulunan bir yerel gazeteye konuşan HDP Nazilli İlçe Başkanı Sinan Çakmakçı'da "Aydın genelinde 68 bin oy alan bir HDP var, seçim sonuçları ve veriler ortada. Aydın ve diğer büyükşehirlerde CHP’li adayların kazanması HDP oyları sayesinde oldu" demiş ve kendilerinin Çerçioğlu ile ne seçim döneminde ne de sonrasında masaya oturmadıklarını ifade etmişti.

İDDİALARA YANIT GECİKMEDİ

Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanlığı Binası'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında iddialara cevap veren CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Tek tek her ismin söylediğine cevap verecek durumda değiliz" dedi. "Gerektiğinde gereken yerlere gereken cevabı veriyoruz" sözlerini kullanan Tezcan, "Memleket Hareketi’nin ya da başka hareketleri Türkiye genelinde sürükleme iddiasında olacak kuruculara söylenmesi gerekenleri zaman zaman söylüyoruz. Tek tek il, ilçe başkanları düzeyine inip cevap verecek olursak o işin içinden çıkılmaz." ifadelerini kullandı.

"SİZ İKTİDAR OLMAYA DEĞİL MUHALEFET YAPMAYA GELMİŞSİNİZ"

Türkiye'de siyaset yapan herkesin bilmesi gereken tek bir şey olduğunu söyleyen Tezcan, siyasetin kuralları olduğunu hatırlattı. Tezcan, "Eğer yeni bir hareket olarak ortaya çıkıyorsanız hedefinize iktidarı koyacaksınız, muhalefeti değil. Eğer hedefinize iktidarı değil de genelde ve yerelde muhalefet partilerini koyuyorsanız siz iktidar olmaya değil, muhalefette yer tutmaya gelmişsiniz demektir. Siyasetin kuralı budur." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler