Topuklu Efe Doğanbey ve Tuzburgazı halkının çağrısına sessiz kalmadı

Topuklu Efe Doğanbey ve Tuzburgazı halkının çağrısına sessiz kalmadı

Aydın'ın doğal güzelliklerinden Doğanbey Köyü'ndeki "Karina Dalyanı Avlanma Sahası'nın" Kabuklu Yetiştiriciliği yapan sermaye gruplarına kiralanmak istenmesine kooperatif üyeleri ve buradan ekmek yiyen vatandaşların direnişinde flaş bir gelişme yaşandı.

Balıkçılık ile hayatını sürdüren Doğanbey ve Tuzburgazı Mahallesi halkının haklı mücadelesi devam ediyor. Kooperatif üyeleri ve vatandaşlar Çarşamba (Bugün) saat 10:00'da ikinci ihalenin yapılması durumunda diğer şirketlerin alabileceğini düşündükleri için bir kez daha Dalyan Mevkii'nde toplanarak basın açıklaması yapmıştı.

"KİRALAMA BEDELİNİ KARŞILANMAZ"

İhale rakamının çok yüksek olmasından yakınan mahalle halkı, "Biz Karina Dalyanın halkta  kalmasını istiyoruz. İhaleye çıkan rakam Dalyan için çok yüksek.” İfadelerini kullanmıştı.

"BİR SANAYİ KURULUŞU İGİLENİYOR AMA VERMEYECEĞİZ”

İhale ile ilgilenen bir firmanın olduğunu eğer Sanko adlı bu firmanın ihaleyi almasının köylülerin ekmek kapısının gitmesi anlamına geldiğini ifade eden kooperatif üyeleri, "Şu anda ihaleye giren kimse yok ama bir daha ki ihaleye kooperatifimiz giremeyecek. Sanko firmasının burayla ilişkisi olduğunu duyuyoruz. Zaten yer alımları var. Kooperatif yönetimine bazı bağışlar yapıldığını duyuyoruz. Ne kadar doğru bunu bilemiyoruz, denetleme imkanı yok. Ama korkumuz Sanko'ya verilmesi ve bu köylülerin elinden ekmeğinin alınması. Bunu yaptıkları takdirde buradaki gelecek 5 nüfusun yüzde 50'sinin ekmek kapısı olan burası artık ekmek kapısı olmaktan çıkacak ve işsizler ordusuna yeni bir nüfus daha dahil edilecek. Buradan 2 köy Tuzburgazı ve Doğanbey köylülerinin en azından 260'ın üzerinde kooperatif üyesi balıkçısı var. Her üye bir aile demek. Her aileyi 4 kişi saysanız kaç kişinin ekmek yediğini matematiksel olarak anlarsınız." dediler.

"BAŞKAN ÇERÇİOĞLU SESLERİNE KULAK VERDİ” 

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile konu ile ilgili herhangi bir görüşme yapmadıklarını taleplerini ilettiklerini dile getiren kooperatif üyelerine müjdeli haber geldi. Önümüzdeki günlerde yapılacak ihaleye Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de katılacağı öğrenildi. Bu gelişme sonrasında Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden Doğanbey Muhtarı Serdar Sarıkurt, “Doğanbey ve Tuzburgazı halkının yanında yer alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ederiz” dedi.

whatsapp-image-2021-11-09-at-15-41-27.jpeg

whatsapp-image-2021-11-09-at-15-41-10.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler