TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TREN SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koronavirüs önlemleri kapsamında yasaklanması kararlaştırılan İzmir-Aydın-Denizli tren seferleri halen başlamış değil. Aydınlı vatandaşların yoğun olarak kullandığı seferlerin ne zaman başlayacağı hakkında ilk açıklama Milletvekili Metin Yavuz'dan geldi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline gelen COVID-19 virüsü, Türkiye'de de ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde görüldü. İlk vakanın görülmesinin ardından hızla hayata geçirilen kısıtlamalar ile salgının yayılma hızının önüne geçilmesi amaçlandı. 

Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ilk kısıtlamalardan biride şehirlerarası ulaşıma gelen yasaklar oldu. Mart ayında getirilen yasaklar kapsamında vatandaşların izin belgesi olmadan şehirlerarası ulaşım yapması yasaklandı. Otobüs, tren, uçak ve gemi gibi toplu ulaşım araçlarının kullanımı ise belirli süreler kapsamında yasaklandı.

Geçtiğimiz Yaz mevsiminde vaka sayılarında görülen olumlu düşüş kısıtlamaların gevşetilmesine neden oldu. Birçok kısıtlama İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile uygulamadan kaldırılırken toplu ulaşıma getirilen yasaklarda belirli koşullar içerisinde gevşetildi. Koltuklar arası mesafe bırakılması, seferlerde ikram yapılmasının yasaklanması ve HES kodu ile ulaşım sağlanılabilmesi gibi uygulamalar altında ulaşım yapılabildi.

Aydınlı vatandaşların ilçeler arası ve iller arası ulaşım için yoğun olarak kullandığı İzmir-Aydın-Denizli tren seferleri ise halen başlamış değil. Türkiye genelinde hızlı tren seferleri ile Doğu Ekspresi gibi turizm seferleri başlamışken eski tip tren seferlerinin başlamaması vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. Birçok Aydınlı vatandaş TCDD'yi arayarak konu hakkında şikayette bulunsa da seferlerin ne zaman başlayacağı hakkında halen bir cevap alınamadı.

"TALEBİ İLETECEĞİM"

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, tren seferlerinin ne zaman başlayacağı ile ilgili ilk açıklamayı bugün gerçekleştirdi. Ajans Aydın gazetesine konu hakkında açıklama yapan Yavuz, Aydınlı vatandaşların talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştıracağını söyledi.

Kararın Bilim Kurulu tarafından alındığını hatırlatan Yavuz, "Bütün Türkiye'de bu sıkıntı var. Bilim Kurulu'nun kararına bağlı olarak bu uygulama yapılıyor. Bugünlerde bir açıklama bekliyoruz fakat henüz netleşmiş bir şey yok. 

Kontrollü taşımanın yapılabilmesi için çalışmalar halihazırda yürütülüyor ama bu konu Bilim Kurulu'nun kararına bağlı. Önümüzdeki haftaki toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a talebi ileteceğim."
 dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler