Tuncer:Görevine ihanet edenin yanına kar kalmayacak

Tuncer:Görevine ihanet edenin yanına kar kalmayacak

Aydın Merkezli 11 ilde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda Aydın müze müdürü ve 3 şüpheli tutuklandı. Kararın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer'den açıklama geldi.

Aydın merkezli 11 ilde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 33 şüpheliden 19'u adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'u savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme heyeti, ifadelerinin ardından Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü A.Y., ve diğer 3 zanlı hakkında tutuklama kararı verdi.

"SUÇ İŞLEYEN CEZASINI BULACAK"

Kararın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Umut Tuncer şu ifadelere yer verdi.

"Bu haftayı hepimizi çok üzen bir vakayla tamamladık. Aydın tarihinin en başarılı arkeoloji çalışmalarına imza attığımız bir dönemde kurumsal itibarımızı da yıpratan malum olay neticesinde Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü tutuklandı. 

Müze Müdürünün adının karıştığı, müze dışında gerçekleşen kriminal hususlarla ilgili devam eden adli süreci takip ediyoruz. Gerekli tedbirlerimizi de aldık. Olayı öğrendiğimiz ilk andan itibaren öncelikle müzemizin güvenliğini sağlayacak idari tedbirleri uyguladık. Çevre illerden müze müdürlerimizin katılımıyla 5 kişilik bir inceleme komisyonu oluşturduk. Yaklaşık 80.000 parça eseri tek tek inceliyoruz. 

Yaklaşık 400 kişilik bir ekip ve akademik kadroyla, 2021 yılında toplam 17 arkeolojik çalışma yürüten Türkiye Şampiyonu olmuş harika bir ekibimiz var. Bundan sonra da çalışmalarımıza kendimizi adayarak devam edeceğiz.

Her kim olur da görevine ihanet eder, hainlik yaparsa yanına kar kalmayacak. Suç işleyen cezasını bulacak. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tüm bağlı birimleriyle vatan ve millet aşkıyla üretmeye devam edecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler