Turizmcileri sevindiren gelişme

Turizmcileri sevindiren gelişme

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmcileri sevindirecek bir takım açıklamalarda bulundu.

Turizm sektörüyle alakalı bir takım açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, Temmuz ayında tatilci yoğunluğunu arttırmayı planladıklarını söyledi. 

 

Kruvaziyer gemilerinin Eylül’de gelmesini beklediklerini söyleyen Bakan Ersoy, “Hedefimiz, haziran ortası itibariyle aşamalı olarak hava trafiğini açmak ve temmuz ayı içinde de yoğunluğunu artırmak. Bayramdan sonra vatandaşlara tatil amaçlı özel izin belgesi verilecek" diye konuştu.

 

Mehmet Nuri Ersoy şu ifadeleri kullandı;

Tüm dünyada ne zaman seferlere başlanacağı konusunda kruvaziyer şirketleri kendi aralarında bir konsensüs oluşturmak amacıyla görüşmelerini sürdürüyorlar. Alınan duyumlara göre gemilerin eylül ayında gelmesi bekleniyor"

 

“Temmuz ayında yoğunluk artacak”

 

İç ve dış turizmin tekrar canlanması için öncelikle havayolu trafiğinin açılması gerekiyor. Bu amaçla, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile birlikte hazırlanan Sağlık Sertifikasyon Programları tüm dünyaya örnek olurken, aynı zamanda Dış İşleri Bakanlığımız ile birlikte yürütülen Uluslararası Turizm Diplomasisi sayesinde mevkidaşlarımızla niyet mektupları paylaşıldı. Bayramdan sonra İstanbul'dan çıkışlar için tatil amaçlı özel izin belgesi oluşturulacak. Haziran başı itibariyle geçerli olacak bu izin belgesiyle 3-4 Haziran gibi İzmir yolcu almaya başlar. Hedefimiz, haziran ortası itibariyle aşamalı olarak hava trafiğini açmak ve temmuz ayı içinde yoğunluğunu artırmak”

 

Restoranların açılışı il ilgili genelge yayınlandı

 

Restoranlar ile ilgili düzenlemenin bugün yayınlandığını belirten Bakan Ersoy, restoran açılışlarında kapasite açısından bir değerlendirmenin yanlış olacağını, ancak sosyal mesafe kurallarının çok önemli olduğunu ve 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulduğu sürece sorun olmayacağını belirtti. Açılan her işletmede özellikle split klimaların veya klima sistemlerinin değiştirilmesi ya da klimaların çalıştırılmaması suretiyle önlem alınması gerekeceğini sözlerine ekledi. Bu düzenleme kapsamında; konaklama, yeme içme sektörü işletmelerin açıldığı tarihte Bilim Kurulu tavsiyeleri, Sağlık Bakanlığı Genelgeleri dikkate alınarak çalışan ve halk sağlığını en üst seviyede tutan hijyen kurallarını gözeten genelgenin bugün Bakanlık websitesinde yayınlandığını açıklayan Bakan Ersoy, "Çok yoğun süren çalışmaların ardından yayınlanan bu genelge, 'örnek' teşkil edecek nitelikte ve kapsamdadır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler