Sigara zammı tütüne ilgiyi artırır

Sigara zammı tütüne ilgiyi artırır

Tütün ürünleri satıcısı, Mehmet Keleş, “İnsanların tütünü tercih etmesinin tek nedeni fiyatı.”Son dönemde sigaraya peş peşe gelen zamların ardından, tütün işletmelerine ilgi arttı.

HABER: (Yusuf KONRAT)

JTI sigara grubuna dev zam yapıldı. 5 TL zam sonrasında en düşük tekel sigara paketi 50 TL oldu. Aydın’da tekel tütün, sarmal tütün, nargile tütünü, nargile malzemeleri satan Mehmet Keleş, zamlardan dolayı tütüne ilginin artacağını söyledi.

YILBAŞINDA 75 TL

Tekel ürünlerinin arkasından, tütüne de yılbaşı itibariyle zam gelmesini bekleyen Mehmet Keleş, “Gelsin benim için bir sıkıntısı yok. Millet içmemiş olur en azından. Tütün ürünlerine beklemesek bile zam gelecek. Bunun kaçışı yok yani. Benim tahminim yılbaşından sonra 75 TL olabilir” dedi.

SADECE FİYATI İÇİN

Tütüne olan talebin sadece fiyatından kaynaklandığını belirten Keleş, “Tütün toplamda 3 çeşittir: Hafif, orta ve sert. İçimine göre ayrılır. Çeşitleri ne kadar çok olsa da bu üçü arasında dönüyor. Tekel tütünlerine daha çok rağbet geliyor. Sarmal tütünlere o kadar rağbet yok, eskisi gibi değil. Tekel ürünlerinden tütüne gelen müşteriler sadece fiyatlardan dolayı tütün ürünlerini tercih ediyor. Tek nedeni ucuz olduğu için” ifadelerini kullandı.

YARI YARIYA DÜŞÜŞ

Tekel ürünlerine yapılan zamlara rağmen satışların iyi olmadığından yakınan Keleş, “Satışlarımızda geçen seneye oranla bir düşüş söz konusu. Fiyatların iki kat artmasına rağmen geçen sene yaptığımız cironun yarısı. Geçen seneye göre işimizin daha çok büyümesi gerekirken, bu yıl iki kat daha düşük” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler