Uğur'dan tehditvari sözleşme!

Uğur'dan tehditvari sözleşme!

Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası'nda çalışan işçilerin hukuksuz uygulamayla işten çıkarılması tepkilere neden oldu.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası'nda çalışan işçilere taşeron firmaya geçmeleri için zorla evrak imzalattırılmaya çalışılması tepkilere neden oldu. Evrakı imzalamayı reddeden 5 işçinin işten çıkarıldığı öğrenilirken, Türk Metal Sendikası tarafından işletmeye dava açılacağı duyuruldu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMALARI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU"

Daha önce işçi kıyımıyla gündeme gelen Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası'nda çalışan işçilere 'İş Sözleşmesi Devri Sözleşmesi' adı altında 'Güleryüz İnsan Kaynakları A.Ş.' adlı taşeron firmaya geçmelerinin dayatılması tepki topladı. Taşeron firmaya geçmek istemeyen işçilerin işten çıkarılmakla tehdit edilmesi üzerine Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası yetkililerinin tutumuna tepki gösteren Türk Metal Sendikası Nazilli Temsilcisi Mesut Dinç, işçilere suç duyurusunda bulunma çağrısı yaptı.

"HAPİS CEZASI VAR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Sendika Temsilcisi Dinç, “16 Mart 2022 bugün sabah saatlerinde Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası’nda çalışan işçilere taşeron firmaya geçiş evrakı dağıtılarak, emekçilere tehditvari taşeron firmaya geçmeleri için zorla imza attırılmak isteniyor. UMA işçisine söylenen tek açıklama ya taşeron firmaya geçmeyi kabul edersiniz, ya da işten çıkarırız denmektedir. Tüm emekçilerin şikayet haklarını kullanmalarını, Savcılık veya CİMER kanalıyla Anayasal haklarını engellemeye çalışan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmalarının çağrısını yapıyoruz. Değerli UMA emekçileri sizleri hangi yetkili zorluyor, tehdit ediyor ve Anayasal hakkınızı engellemeye çalışıyorsa biliniz ki cezası 6 aydan 2 yıla hapistir” dedi.

"TAMAMEN HUKUKSUZ BİR İŞLEM SÖZ KONUSUDUR"

Evrakı imzalamayı reddedip taşeron firmaya geçmeyi kabul etmeyen 5 kişinin işten çıkartıldığını söyleyen Dinç, “Uğur Motorlu Araçlar Fabrikası’nın geçirmek istediği taşeron firmada işçiler büro personeli olarak gösteriliyorlar. Bu sayede de amaçları işçilerin ‘Metal-İş’ kolundaki sendika üyeliğinin de düşürülmesini sağlamaktır. Tamamen hukuksuz bir işlem söz konusudur. İşçilerin sendika üyeliğini düşürme amaçlı bu uygulamanın sonuna kadar karşısındayız ve dava açacağız. Sendika olarak sürecin takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Aydın Hedef Gazetesi / Murat Tan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler