Ülken: 'Aydın'ımız için özel bir gün'

Ülken: 'Aydın'ımız için özel bir gün'

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, AYTO’nun Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) tarafından “En iyi Oda” seçilmesine ilişkin, ‘’ Bu gurur hepimizin. Bu gurur Aydın’ın ve ülkemizin” dedi.

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, AYTO’nun Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) tarafından üyeye hizmet kalitesi dalında “En iyi Oda” seçilmesinin ardından basınla buluştu. Ülken, ‘’Sadece odamız için değil, Aydın’ımız için özel bir gün. Çünkü çok yakın bir zamanda Aydın Ticaret Odası olarak Asya Pasifik Ticaret Sanayi Odaları arasında üyeye hizmet kalitesi dalında birincilik ödülünü aldık. Bunu biz almadık. Bunu Aydın aldı. Bizim üyelerimiz, meclis üyelerimiz aldı. Bunu bizim eski meclis üyelerimiz aldı. Bunu işin mutfağında olan çok değerli oda çalışanlarımız aldı hepsine tek tek teşekkür etmek istiyorum. Bu gurur hepimizin. Bu gurur odamızın. Bu gurur Aydın’ın ve ülkemizin” dedi.

 

Ülken bu ödülün uluslararası anlamda ilk olmadığını vurgulayarak, “Malumunuz daha önce Avrupa Birliği’ndeki coğrafi işaret tescilini almıştık. Bu uluslararası başarıydı. Yine bugün 400 projenin içinde Avrupa Birliği’nde birinci olan ve 200 bin Euro yüzde 100 hibe aldığımız bir proje. Şu anda 197 bin Euroluk devam eden projemizin kısa tanıtımlarını sizlere yapacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

 “HAVAALANINDAN VAZGEÇMEMİZ İHTİMAL DÂHİLİNDE DEĞİL’’

 

Çıldır Havaalanı’yla ilgili soruya cevap veren Ülken, şu sözleri kullandı: “Havaalanı konusundan vazgeçmemiz ihtimal dâhilinde değil. Bu konuyla ilgili bütün girişimlerimizi çok yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ülkenin genel ekonomik gidişatı ve yatırımların yavaşlaması dezavantaj olsa dahi bu talepten vazgeçmeyiz. Önümüzdeki süreçte özellikle siyasetin gündeminde bu konunun daha yoğun olacağını düşünüyoruz. GEKA’dan fizibilite raporu hazırlattık. Bizim hazırlattığımız raporun çok geniş halini çıkardık. Rakamlar bizim ilk hazırladığımız yolcu trafiği rakamına göre çok daha yüksek çıktı. Bu bizim milli meselemiz. Bundan vazgeçmeye niyetimiz yok. Bizde yılgınlık yok. İl olarak bu talebe sıkı sıkıya sarılmalıyız. Çünkü bu Aydın için, memleket ve ülke ekonomisi için gerekli” 

 

‘‘TALEPLERİMİZİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA İLETTİK’’

Ticaretle uğraşanların krediye erişimi konusunda çok ciddi problem yaşadığını belirten Ülken, “Musluklar kapalı. Gösterge faizi düşük olmasına rağmen kullanılabilir faiz oranları arasında makas yüksek. Yüksek makaslı olan kullanılmak istendiğinde bile maalesef kullanım – kullandırım oranları çok düşük. Bunla ilgili taleplerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlar nezdinde ilettik. KGF destekli kredi paketi gündeme. Ne kadar hacimli olur konusunda endişelerim olmakla birlikte önümüzdeki süreçte hayata geçeceğini umuyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-12-05-at-17-17-30.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler