Ulucan meslektaşlarının onurunu ve şerefini çiğnetmedi

Ulucan meslektaşlarının onurunu ve şerefini çiğnetmedi

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Basın Bayramı nedeniyle davet ettiği Aydınlı gazetecileri zan altında bırakan ifadeler kullandı. Aldemir’in sözlerine sessiz kalmayan ABGC Başkanı Cem Ulucan duruma tepki gösterince Rektör Aldemir özür diledi. 

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, geçen hafta kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile Aydınlı gazetecileri yemekte ağırladı. Konuşma için kürsüye gelen Aldemir gazetecilerin tamamını zan altında bırakacak kelimeler sarf etti. Aldemir, ABGC Başkanı Cem Ulucan’ın uyarısının ardından yeniden sahneye çıkarak, kendisinin yanlış anlaşıldığını bu nedenle özür dilediğini söyledi. 

“HEPSİNİN DEKONTLARI BENDE VAR”

Kendisine yönelik ısmarlama haberler yapıldığını öne süren Aldemir, “Şimdi isim vermek istemiyorum. Ama benim aleyhimde haber yapılması için kimlerin hangi bankadan para yatırdığını biliyorum. Dekontları var. Haber başına 5 bin lira ödenmiş” iddialarını ortaya attı. Aldemir’in sözlerinin ardından davete katılan gazeteciler kısa süreli şok yaşadı. 

“ULUCAN SESSİZ KALMADI”

Konuşmasının ardından masasına dönen Rektör Aldemir, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan meslektaşlarını zan altında bırakan konuşmanın ardından Aldemir’e sert tepki gösterdi. Bu tepkinin ardından Aldemir ve Ulucan yeniden kürsüye çıktı.

“SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

Ulucan’ın uyarısıyla yeniden sahneye gelen Aldemir, “Öncelikle herkesten özür dilerim. Sözlerim yanlış anlaşıldı. Ben buradaki herkese olan saygımdan ötürü geceyi organize ettik. Az önce konuşmamda bahsettiğim hiçbir isim burada yok. Konuşmamda belirttim ya, çok doldum artık. Hiç farkında olmadan enteresan sıkıntılar yaşıyoruz. Her sabah farklı bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Bizde insanoğluyuz. . Ama inanın ben buradaki arkadaşlarımla öyle bir şey hissetmiş olsam, çok samimi söylüyorum böyle bir ortama girmem. Ki bunu ben organize ediyorum" diye konuştu.  


"ANKARA GÖNDERMESİNDE BULUNDU”

Aldemir’in ardından mikrofonu alan ABGC Başkanı Ulucan, “Sayın Rektör tüm samimiyetiyle 17 aydır yaşadığı tüm sıkıntıların getirdiği birikimle bazı sözler sarfetti. Tabi bunun yeri burası değildi.  Sayın Rektörün eğer Ankara’da arkası sağlamsa, Ankara’ya sözünü geçirebiliyorsa, Bunu burada değil de Ankara’da daha gür sesle anlatmanızı rica ederim. Bizim de  bugün burada ve Türkiye’nin bir çok yerinde yaşanan, meslek ilkelerine aykırı olan davranışların son bulması için, neden meslek yasasının çıkmasını istediğimizi anlaşılacaktır" dedi.

aa9eb5aa-d8ac-4b0d-a632-b892875b3ff9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler