Üniversite öğrencileri Aydın'da kaldı

Üniversite öğrencileri Aydın'da kaldı

Bilet ücretlerinin çok yüksek olmasından dolayı Ramazan Bayramı tatilinde memleketine gidemeyen Üniversite öğrencileri Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar ve döviz kurlarındaki artışların ardından zamlar art arda gelmeye devam ediyor.

Akaryakıta gelen zamların ardından otobüs bilet fiyatları yükselmişti. Artan bilet fiyatlarından dolayı çoğu Üniversite öğrencisi bayram tatili için memleketine gidemedi. Memleketine gidemeyen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğrencileri Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu.

“BİLET FİYATLARI RESMEN UÇUYOR”

Yolcu bilet fiyatlarının yüksek olduğu için memleketlerine gidemediklerini söyleyen Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinden Senanur Başkara, Berna Masdar, Sedanur Karagöz, Nursena Gül, “Memleketimiz uzak olduğu için ve maddi durumumuz da bunu desteklemediği için evimize gidemeyen bir grup öğrenciyiz. Çoğumuz Üniversiteye Türkiye’nin bir ucundan bir diğer uca gelmiş bulunmaktayız. Hem mesafe bakımından hem de maddi açıdan sıkıntı yaşayacağımız için bu bayramı ailemizden uzak geçireceğiz. Bilet fiyatları resmen uçuyor. Uçak biletlerine baktığımızda en düşük 1000 lira, otobüs biletleri ise 600’ün aşağısı değil. Bu fiyatlar bir öğrenci için çok yüksek. Her açıdan zorlanıyoruz. Zar zor geçiniyoruz. Yol ücretine o kadar veremeyiz. En azından bu gibi durumlarda öğrenci indirimi uygulanmalı.
 
“BÜYÜK BİR MORAL BOZUKLUĞU YAŞATIYOR”

Ailelerimizden uzak bir bayram geçireceğimiz için tabi ki çok üzgünüz ancak yapacak bir şey yok. Güzel tarafından bakmaya çalışıyoruz. Bu bayram diğer bayramlardan farklı olarak evde değil yurtta birlikte kaldığımız arkadaşlarımızla geçecek. Bu durum bizim için buradaki arkadaşlarımızla ilk defa bayram geçirebilmenin heyecanını taşıyor. Bir yandan bizim için farklı bir deneyim öte yandan da ailemizle geçiremediğimiz için büyük bir moral bozukluğu yaşatıyor. Ama bunu bir üzüntü kaynağı olarak değil de bir fırsat olarak görmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler