Üniversiteler açılmalı mı?

Üniversiteler açılmalı mı?

İlkokul, ortaokul ve liseler yavaş yavaş kademeli eğitime geçerken gözler üniversitelere çevrildi. Ajans Aydın ailesi olarak ‘’Üniversiteler açılmalı mı?’’ sorusunu Aydınlılara yönelttik. İşte Aydınlıların cevabı…

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitime devam eden üniversitelerin ne zaman açılacağı tün ülkede merak konusu haline geldi.  Ülke genelinde binlerce öğrenci, Yüksek Öğretim Kurulu’ndan gelecek olan açıklamayı bekliyor.

‘’FARKLI İLLERDEN BİRÇOK TEHDİT BİR ARAYA GELECEK’’

Emekli öğretmen olan Özkan Tunca ‘’Üniversiteler açılmalı mı?’’ sorusuna, ‘’Üniversiteler açılmalı diyorlar fakat farklı illerden birçok tehdit bir araya gelecek, bu çok tehlikeli bir durum bu yüzden bahar dönemine kadar en az beklenmeli düşüncesindeyim.’’ diye konuştu.

Üniversite öğrencisi olan Buse Yılmaz ise, ‘’Üniversitelerin açılmasını çok istiyorum. Ama biraz da korkuyorum. Bu hastalığa mutlaka yakalanacağımı biliyorum ama insan ister istemez korkuyor. Uzaktan eğitimin çok faydalı olduğunu düşünmüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

‘’ESNAF KAN AĞLIYOR’’

Pandemi süreci devam ederken, geçimini Aydın’daki öğrencilerden sağlayan esnaf ise üniversitelerin açılmasını dört gözle bekliyor.


Üniversitelerin açılması esnaf için çok iyi olur diyen esnaf Ahmet Demirci, ‘’Açılması çok iyi olur ama sağlık açısından da çok sıkıntılı bir süreç. Salgının önüne geçmek çok zor olabilir. Aslında bu konu çok çelişkili bir konu. Ama esnafında hali ortada. Biz esnaflar olarak açılmasını canı gönülden isteriz.’' diye konuştu. 

Üniversiteler kesinlikle açılmamalı diyen Esma Çetin, ‘’Üniversiteler kesinlikle açılmamalı çünkü pandemi dönemi hala tehlikeli bir şekilde devam ediyor. Binlerce öğrencinin bir araya gelmesi salgını daha ciddi duruma getirir.’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler