"Üniversitenin açılmasıyla işlerimiz artacak"

"Üniversitenin açılmasıyla işlerimiz artacak"

Efeler'de taksicilik yapan Halil Can, ADÜ'de yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte işlerinin artacağını düşündüğünü söyledi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 virüsü, bugüne kadar on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. İş dünyasında derin yaralar açılmasına neden olan salgın sürecinde Türkiye genelinde birçok kısıtlama hayata geçirildi.

1 Temmuz aşılama sürecinin hız kazanması ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları ile işletmelerde uygulanan yasaklar kaldırıldı. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının tüm kademelerde  6 Eylül itibariyle yüz yüze olarak başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Aydınlı esnaflar için müjdeli haber Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Osman Selçuk Aldemir'den geldi. Aldemir, 13 Eylül Pazartesi günü ADÜ'nün tüm kampüslerinde yüz yüze eğitime başlanacağını duyurdu.

"SÜREÇTEN UMUTLUYUZ"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Merkez Taksi Durağı'nın başkanlık görevini yürüten Halil Can, ADÜ öğrencilerinin kente dönmesi ile birlikte işlerinin artmasını beklediğini söyledi. Can, "Biliyorsunuz zorlu geçen bir süreç oldu pandemi dönemi. İşlerimiz yarı yarıya, zaman zaman dipten kesildi. Bu da bizi maddi yönden zorladı.

1 buçuk yıldan uzun bir sürenin ardından öğrenciler geri dönüyor. Öğrencilerin dönmesi demek Aydın ekonomisinin canlanması demek. Bizler işlerimizin eskiye döneceğini düşünüyoruz, umarım umduğumuz gibi olur"
diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler