Üreticiler duruma tepkili

Üreticiler duruma tepkili

Efeler Hayvan Pazarı'nda koç ve keçi satışı yapan Yunus Kaplan, giderlerinin çok fazla olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Kurban Bayramı'na 1 haftadan az bir süre kala Aydın'da kurulan hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, hayvanlarını Aydınlı vatandaşlar ile buluşturdu.

Ailesiyle birlikte Van'dan kurban satışı için geldiğini ve Efeler Hayvan Pazarı'nda tezgah açtıklarını söyleyen Yunus Kaplan, bayramın yaklaşmasına rağmen satışlarının çok düşük olduğunu söyledi. "Bayrama kalmış 1 hafta biz burada sinek avlıyoruz." sözleriyle 80 hayvanından yalnızca 2 tanesini satabildiği belirten Kaplan, "Üretici zarar ediyor. Hayvanlarımın fiyatları uygun, bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor fakat alıcı yok" dedi.

"ÜRETİCİ NASIL YAŞAYACAK?"

Giderlerinin çok yüksek olduğunu ve kâr edemediklerini söyleyen Kaplan, "Allah devletimizden razı olsun diyorlar ya, bence olmasın." diyerek yem fiyatlarına uygulanan zamlara tepki gösterdi. Kaplan, "emin torbası olmuş 170 lira, arpa olmuş 200 lira, biz nasıl kâr edelim? Buraya gelmek için de dünyanın masrafını yaptık. Bir de diyorlar ki "Çiftçi, üretici ölmesin", biz nasıl yaşayalım bu fiyatlar böyleyken. Üretici nasıl yaşayacak? Hayvanları kafa kafaya, nerdeyse zararına fiyatlarla satıyoruz, bakın buna rağmen alan yok" diye konuştu.

bbb.jpeg

iii.jpeg

whatsapp-image-2021-07-15-at-18-25-25.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler