Uzunırmak’ın değerlendirmesine ülkücülerden eleştiri

Uzunırmak’ın değerlendirmesine ülkücülerden eleştiri

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın “Ülkü Ocakları’nda siyasete başladım” iddiası kamuoyunda yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Ali Uzunırmak’ın sosyal medya paylaşımı sonrası, Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Okan Bozkurt’tan açıklama geldi.

MHP Aydın eski Milletvekili Ali Uzunırmak, 13 Şubat 2026 tarihli ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan bir dilekçeyi kamuoyuyla paylaştı. Başvuruda, Abdullah Öcalan’ın 24 Kasım 2025’te İmralı’da gerçekleştirilen görüşmede dile getirdiği “Ankara’da ilk gittiği derneğin Ülkü Ocağı olduğu ve siyasete orada başladığı” yönündeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.

Dilekçede, 1966–1969 yılları arasında Türkiye genelinde “Ülkü Ocakları” adı altında henüz örgütlü bir yapılanmanın bulunmadığı savunularak, söz konusu beyanın tarihsel verilerle örtüşmediği ifade edildi.

Başvuruda ayrıca; Öcalan’ın Tapu Kadastro Meslek Lisesi yıllarında ülkücü hareketle herhangi bir temasının tespit edilemediği, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki ilk Ülkü Ocağı yapılanmasının 1967 yılında kurulduğu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi döneminde de ülkücü çevrelerle bir bağının bulunmadığı ve 1972 yılında yasa dışı örgüt bildirisi dağıttığı gerekçesiyle ceza aldığı hatırlatıldı.

Dilekçeye imza atan dönemin teşkilat yöneticileri, TBMM tutanaklarının akademik ve siyasi açıdan referans niteliği taşıdığına dikkat çekerek, söz konusu ifadenin resmi kayıtlardan çıkarılmasını talep etti.

Metinde, “TBMM, doğru kaynak olma vasfını korumalıdır. Ülkücü düşünceyi ve kurumları rencide edecek, tarihi karartacak bir beyan atıf kaynağı olamaz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler