Vaka sayılarındaki dalgalanma turizmcileri endişelendiriyor

Vaka sayılarındaki dalgalanma turizmcileri endişelendiriyor

KODER Başkanı Tacettin Özden, geçtiğimiz haftalarda günlük koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrası yaşanan düşüşün devam etmesini temenni ettiklerini söyleyerek İngiltere'nin Türkiye'ye seyahat yasağını Eylül ayında kaldırması beklediklerini söyledi.

2020 yılının Mart ayından bu yana Türkiye üzerinde etkisini sürdüren koronavirüs nedeniyle birçok işletme kepenk indirdi, ülke ve dünya ekonomisi süreçte derin yaralar aldı. 1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme sürecinde sokağa çıkma kısıtlamaları ile işletmelerde uygulanan yasaklar kaldırıldı, yüz yüze eğitim süreci tekrar başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Günlük Koronavirüs Tablosu'nda Ağustos ayının başından bu yana yaşanan artış turizmcileri endişelendirdi. Zorlu geçen salgın sürecinin ardından kepenk açan turizm işletmecileri, sosyal medyada, tekrar kapanmaktan endişelendiklerini dile getirdi.

Öte yandan, 15 Ağustos Pazar gününe (dün) ait Günlük Koronavirüs Tablosu'nda yaşanan düşüş dikkatlerden kaçmadı. Türkiye genelinde 18 bin 847 vakanın görülmesi milyonlarca işletmeci tarafından sevinçle karşılandı.

KUŞADASI İNGİLİZLERİ BEKLİYOR

Vaka sayılarında görülen dalgalanmanın turizm üzerindeki etkisi hakkında Ajans Aydın Gazetesi muhabirine açıklama yapan Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası'nda esnafların İngiliz turistleri beklediğini söyledi. Özden, "Vakalar artmaya başladığında endişelenmeye başladık. Nitekim bunun olumsuz etkilerini de görüyoruz; Almanya, Türkiye'yi tekrar kırmızı bölgeye aldı. Almanya tarafından kırmızı kategoriye alınmamızda vaka sayılarındaki artışın etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabii bu bir tedirginlik yarattı. Bu ayın sonuna doğru İngilizler konuyu değerlendiren bir toplantı yapacaklar, inşallah oradan da olumlu bir sonuç çıkar, Eylül ayında da İngilizler gelmeye başlar." dedi.

"TEKRAR KAPANMAYI BEKLEMİYORUZ"

Aydın'da koronavirüs vaka sayılarının düşük olduğuna dikkat çekerek, "Kuşadası'nda vaka sayıları düşük. Aydın il olarak iyi bir durumda, Türkiye genelinde mavi kategoride olan yerlerden birisi." ifadelerini kullanan Özden, yasakların ve kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Özden, "Tekrar kapanma korkusu çok yok, açıkçası böyle bir kapanma beklemiyoruz ama bazı ülkelerin açılmamasından endişe ediyoruz. Açılmama kararı alan ülkeler olursa bu bizi olumsuz etkileyecek. Vaka artışının bahane edilerek ülkenin bizlere kapısını kapatmasının bize olumsuz etkisi olacaktır" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler