Vali Aksoy açıkladı

Vali Aksoy açıkladı

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, kademeli normalleşme süreci ile birlikte Kuşadası ve Didim'de vaka sayılarında kayda değer bir artış olmadığını söyledi.

Kademeli normalleşme süreci tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da 1 Temmuz itibariyle başladı. Sokağa çıkma kısıtlamaların, kafe ve restoran gibi işletmelere uygulanan yasakların ve birçok salgın tedbirinin kaldırılması ile birlikte yerli ve yabancı turistler turizm merkezlerine adeta akın etti.

Sürecin sona ermesiyle Kuşadası ve Didim'de yaşanan yoğunluk birçok Aydınlıyı endişelendirdi. Sosyal medyada konu hakkında düşüncelerini paylaşan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle vaka sayılarının artmasından duydukları endişeyi dile getirdi.

Aydınlıları rahatlatan açıklama ise Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'dan geldi. Vali Aksoy, "Şu aşamada Kuşadası ve Didim'den kaynaklı önemli bir artış söz konusu değil. Umarım da olmaz, kurallara uyduğumuz sürece bir anormal durum beklemiyoruz.  Kuşadası ve Didim, nüfus ve hareketliliğine rağmen, diğer ilçelerimizden bir farklılık göstermiyor." dedi.

"TEMENNİMİZ İLİMİZDE VAKA SAYILARINI AZALTMAK"

"Aydın'da vaka sayıları sıfırlandı" diyebilmek için henüz erken olduğunu söyleyen Vali Aksoy, vatandaşları aşı olmaya davet etti. Aksoy, "Vakalar bugün olmaz yarın olabilir. Vatandaşlarımız hareket halinde, ister istemez temaslar oluşuyor. Temennimiz bu sayıları il olarak ve ülke olarak en aza indirebilmek. 

Bizler aşılanma sırası gelen herkesi aşılanmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Aydın'ın yakaladığı başarıya dikkat çeken Aksoy, "Aydın olarak aşılanmada da ilk 10'dayız; vaka sayısında da, 100 bin kişiye oranına baktığımızda da, her hafta 4'üncü, 6'ıncı, 8'inci gibi oluyoruz.

Sağlık çalışanlarımıza emeklerinden dolayı, Aydın halkına koyulan kurallara titizlikle uymalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bir başarı varsa bunu hep birlikte yakalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler