Vali Aksoy Aydın'ın gururlarını ağırladı

Vali Aksoy Aydın'ın gururlarını ağırladı

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, TEKNOFEST'te çeşitli dereceler elde eden Aydınlı öğrencileri valilikte ağırladı.

Türkiye'nin ayakları yere basmayan festivali TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 26 Eylül Pazar günü sona erdi. Birbirinden farklı sürprizlerin olduğu festivalde Türkiye'nin savunma sanayi araçları sahne aldı. Birçok yarışma ve etkinliğin düzenlendiği festival bu sene de on binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Yarışmaya Aydınlı gençlerin başarısı damga vurdu. "Akıllı Şarj İstasyonu" projesiyle festivale katılan Nazilli Fen Lisesi VuslaT takımından Efe Karatekin ve Cemiz Araz, Türkiye birincisi oldu. Okul, Çelebi isimli projesiyle ise Eğitim Teknolojileri kategorisinde "En İyi Sunum" ödülüne layık görüldü. 

Nazilli Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Besna İlayda Erçin ve Tuğba Özcan, "Braille Alfabesi Türkçe Eğitim Sistemi" projesi ile Türkiye ikincisi olarak kenti gururlandı. Aydın için bir diğer gururlandıran haber de Didim Valiler Ortaokulu öğrencisi Almira Düzel'den geldi. "İnsanlık Yararına Teknoloji" alanında yarışan Düzel, Türkiye üçüncüsü olmaya hak kazandı.

VALİ AKSOY TEBRİK ETTİ

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, festivalden Aydın'a dereceleriyle dönen öğrencileri valilikte ağırladı. Renkli görüntülere sahne olan ziyarette Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'ta yer aldı. Öğrencileri tebrik ederek ödüllendiren Vali Aksoy, başarılarının devamını diledi.

whatsapp-image-2021-09-30-at-15-26-54.jpeg

whatsapp-image-2021-09-30-at-15-26-53.jpeg

whatsapp-image-2021-09-30-at-15-26-53-2.jpeg

whatsapp-image-2021-09-30-at-15-26-52.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler