Vali Aksoy, Bireyleri sağlıklı olan toplumlar gelişim gösterebilmektedirler

Vali Aksoy, Bireyleri sağlıklı olan toplumlar gelişim gösterebilmektedirler

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Sağlık Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sağlığın toplum için öneminden bahseden Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dünya Sağlık Örgütü Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan, her yıl ‘Dünya Sağlık Günü’ olarak, 7-13 Nisan tarihleri arası ise ‘Sağlık Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir hak olan sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için de son derece önemlidir. Ancak bireyleri sağlıklı olan toplumlar gelişim gösterebilmektedirler. Bu sebeple, bir ülke için sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta, o ülkenin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Gelişmekte olan ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunulmasında ulaşmış olduğu seviye de bu açıdan sevindirici ve gurur vericidir.

“Covid-19 salgını sürecinde tüm sağlık çalışanları, büyük bir özveri ile mesleğini icra etmenin gayreti içerisindedirler”

Küresel sağlık bilinci oluşturulması ve sağlık çalışanları ile dayanışmayı amaçlayan bu özel gün ve ardından gelen hafta, bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla, çok farklı bir anlam kazanmıştır.

Çin’de çıktığı günden bu yana, dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de hayatımızın her anını etkileyen Covid-19 salgını sürecinde; doktorundan hemşiresine, sağlık memurundan, ambulans ve acil bakım teknikerlerine kadar her bir sağlık çalışanı, büyük bir özveri ile mesleğini icra etmenin gayreti içerisindedirler. Bu süreçte bizlerin sağlık çalışanlarına verebileceğimiz en büyük destek alınan kararlara uymak, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına maksimum düzeyde dikkat etmemiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizde yaşadığımız bu zor günlerde; sağlığımız için büyük emekler veren başta sağlık çalışanları olmak üzere toplum sağlığına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Yine koronavirüs salgını ile mücadele ederken, virüse yakalanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bütün sağlık çalışanlarımızın 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü ve Sağlık Haftası'nı kutluyor, Aydınlı hemşehrilerime sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler