VALİ AKSOY NORMALLEŞME DENETİMİNDE

VALİ AKSOY NORMALLEŞME DENETİMİNDE

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Efeler ilçesinde bulunan Sevgi Yolu'nda ki işletmelerde 'kademeli normalleşme' süreci hakkında denetim yapan ekiplere katıldı, esnafları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Koronavirüs Risk Haritası"na göre orta riskli iller arasında yer alan Aydında kontrollü normalleşme süreci 2 Mart Salı günü itibariyle başladı. İlk etapta kapalı olan birçok işletmenin tekrar açıldığı ve sokağa çıkma kısıtlamalarında esnemeye gidilmesinin ardından Aydın eski günlere hızla geri döndü.

Öte yandan yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, vaka sayılarındaki artış göz önüne alınarak şehirlerde tekrar kısıtlamaya gidilebileceği öğrenildi.

Ülke genelinde "Dinamik Denetim Süreci"nin ise bugün itibariyle başlayacağı açıklanmıştı. Kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin denetimlere destek vermesinin amaçlandığı proje kapsamında Aydın'da ilk denetim Vali Hüseyin Aksoy tarafından gerçekleştirildi. Efeler ilçesine bağlı Hasanefendi Mahallesi'nde bulunan Sevgi Yolu Sokağı'nı ziyaret eden Aksoy işletmelerin kurallara uyup uymadığını gözlemledi, vatandaşları bazı konularda uyardı.

"BUGÜN BİZLER DE ALANDAYIZ"

Saat 10:30'da gerçekleşen denetimde Vali Aksoy'a Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ve yetkililer eşlik etti. Normalleşme süreci ve denetimler hakkında açıklamada bulunan Aksoy, "Bugün bizler de alandayız. Temel amacımız Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun koyduğu kuralların sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamak. Aydın ili olarak şu anda sarı renkteyiz. Bunu korumak ve daha iyi bir noktaya taşımak durumundayız. İşletmelerin açılması ilimiz için oldukça önemli. Bu anlamda konulan kurallara herkesin büyük bir titizlikle uyması ve mevcut durumu daha iyi bir noktaya taşıması gerekiyor. Bu noktada Aydın halkının ve işletmelerimizin duyarlı olması, kurallara herkesin uyması önem taşıyor. Temennimiz bunu hep birlikte başarmak ve daha iyi bir noktaya taşımak. Katkısı olan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Birlikte mücadele ederek sonuç alabiliriz. Bu anlamda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz

Bugün bizler de alandayız. Temel amacımız Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun koyduğu kuralların sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamak. Aydın ili olarak şu anda sarı renkteyiz. Bunu korumak ve daha iyi bir noktaya taşımak durumundayız. İşletmelerin açılması ilimiz için oldukça önemli. Bu anlamda konulan kurallara herkesin büyük bir titizlikle uyması ve mevcut durumu daha iyi bir noktaya taşıması gerekiyor. Bu noktada Aydın halkının ve işletmelerimizin duyarlı olması, kurallara herkesin uyması önem taşıyor. Temennimiz bunu hep birlikte başarmak ve daha iyi bir noktaya taşımak. Katkısı olan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Birlikte mücadele ederek sonuç alabiliriz. Bu anlamda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" 
dedi.

evnr5zyxiaeycez.jpg

evnr7vbxiaasjhp.jpg

evnr-awxyaetezx.jpg

evnsafdxmamth6n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler