Vali Aksoy'dan aşı çağrısı

Vali Aksoy'dan aşı çağrısı

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy vatandaşlara seslenerek aşı olma çağrısı yaptı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs, bugüne kadar yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Salgınla mücadelede insanlığın umudu olan aşılama işlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hız kesmeden devam ediyor. Çin menşeili Sinovac ve Almanya menşeili BioNTech aşılarının uygulandığı ülkede, vatandaşlar yaş ve risk gruplarına göre sıralanarak aşılanıyor. Son olarak 18 yaş ve üstü vatandaşların da aşılanmaya başladığı ülkede, randevusuz aşılama işlemleri İl Sağlık Müdürlükleri tarafından kurulan mobil aşı noktalarında sürüyor.

1 GÜNDE 5 BİN 714 DOZ AŞI

Ege Bölgesi'nde en fazla dozun uygulandığı 5. il olan Aydın'da aşılamaya dair son rakamları Aydın Valisi Hüseyin Aksoy açıkladı. Gece saatlerinde kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 26 Haziran Cumartesi (dün) gününe ait aşılama rakamlarını paylaşan Vali Aksoy, vatandaşlara seslenerek aşı olmaya davet etti.

Vali Aksoy'un açıklamasına göre; dün Aydın'da 5 bin 21'i 1. doz, 693'ü 2. doz olmak üzere toplamda 5 bin 714 doz aşı yapıldı. Bu aşılar ile birlikte Aydın'da yapılan toplam doz sayısı 849 bin 176'ya ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler