Valilikten Aydın'ın antik kentlerine 1 milyonluk destek

Valilikten Aydın'ın antik kentlerine 1 milyonluk destek

Aydın Valiliği bünyesinde bulunan Ayter Anonim Şirketi, kazı yapılan 10 antik kente ve 3 yüzey araştırasına 1 milyon lira destek vermek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol imzaladı.

Aydın’ın Sultanhisar İlçesinde bulunan Nysa Antik Kentinde bulunan meclis salonunda protokol töreni düzenlendi. Protokol törenine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Sultanhisar Kaymakamı Bahadır Güneş, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer ve kazı başkanları katıldı. 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer’in imza attığı protokol töreni ile kentteki kazı yapılan 10 antik kent ve 3 yüzey araştırmasına 1 milyon lira destek verildi. Aydın Valiliği, kentteki antik kentlerin gün yüzüne çıkarılması için önemli bir destek sağladı. 

Protokol töreninde konuşma yapan Vali Aksoy, “Bugün Aydın kentinin önemli bir antik kenti Nysa’dayız. Burada kültür turizmi ve kültürel değerlerin korunması için önemli bir protokolün imza töreni için bir araya geldik. Aydın kenti antik kentler bakımından Türkiye’nin en zengin kentlerinden birisi. 23 Antik kentimiz var. Bu antik kentlerde kazı çalışmaları yerli ve yabancı hocalarımızın koordinasyonunda devam ediyor. Bir bölümü tamamlanmış ve turizme kazandırılmış bir bölümünde de çalışmaları devam etmektedir. Bugün biz Aydın genelinde kazı başkanlıklarını Türk hocalarımızın yürüttüğü kazılarımıza sponsor olmak üzere Ayter Anonim Şirketi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız arasında bir iş birliği protokolü yapacağız.

Kültür yatırımlarına sponsor olacağız

Aydın genelinde yürütülen 10 kazıya ve 3 yüzey araştırmasına sponsor olacağız. Toplam itibariyle 1 milyon lira kaynağı bugün imza altına alarak kazı başkanlarımızın emrine vereceğiz. Amacımız kültürel değerlerimizin daha hızlı bir şekilde ortaya çıkarılması, turizme kazandırılması. Hem Aydın’ın hem ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak bir boyuta getirilmesidir. Bu amaçla bu çalışmaları bizler de Ayter olarak destekliyoruz ve destekleyeceğiz.”
dedi.  

Vali Aksoy, özel sektör temsilcilerine kültür yatırımlarına sponsor olmaları için çağrıda bulundu. Aksoy, “Ben bütün özel sektörü, özel şirketleri kültür yatırımlarına sponsor olmaya davet ediyorum. Eğitimde olduğu gibi kültür yatırımlarında da yapılan harcamalar masraf olarak yazılabiliyor.  Bu anlamda gider olarak değerlendirilebiliyor. Kültürel değerlerimizin bir an önce ayağa kaldırılması, turizme kazandırılması bakımından da özel sektörümüzün yapacağı bu destekler bizler için oldukça önemli ve anlamlı” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-09-21-at-14-49-07.jpg

whatsapp-image-2021-09-21-at-14-49-08.jpg

whatsapp-image-2021-09-21-at-14-49-07-001.jpg

whatsapp-image-2021-09-21-at-14-49-10.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler