Vatandaş Bize Kızmasın

Vatandaş Bize Kızmasın

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı pazarında kendi ürettiği ürünleri satan köylü kadınlar vatandaşların tercihleri arasında yer alıyor.

Aydın’ın en büyük pazarı olan Salı pazarı tarihinin en kalabalık günlerinden birine tanıklık etti. Aydın’ın çeşitli ilçelerinden ve mahallelerinden pazara gelen vatandaşlar kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için uzun süre alışveriş yaptı.

 

“ZAMLAR KÖTÜ ETKİLEDİ”

 

Pazarda yıllarıdır tezgah açan bir vatandaş, “Ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. Tezgahta gördüğümüz, tarhana, çökelek, yoğurt, peynir, kekik suyu ve pekmezler bizim kendi üretimimiz. Çok şükür işlerimiz iyi ama son zamanlarda gelen zamlar bizi de etkiledi. Yoğurt yapmak için aldığımız süte zam geldi. Dolayısıyla bizde  yoğurda zam yapmak zorunda kaldık” dedi.

 

“BİZE KIZAN OLUYOR”

 

Müşterilerinden bazılarının kendilerine sitem ettiğini belirten esnaf, “Artan fiyatların ardından müşteriler bize serzenişte bulunuyor. Diyorlar ki siz köylüsünüz kendiniz üretiyorsunuz neden bu kadar pahalı bu ürünler. Biz ne yapalım, gübre, mazot her şey zamlandı. Bu böyle devam ederse üreticinin sonu ne olacak bilemiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler