"VATANDAŞ BU SEZON BALIĞI PAHALI YEDİ"

"VATANDAŞ BU SEZON BALIĞI PAHALI YEDİ"

Av sezonunun bitmesine 10 günden az bir süre kalmışken Aydınlı balıkçı Yusuf Turgut sezonu değerlendirdi.

Eylül ayının başında "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, sezon boyunca ekmeklerini mavi sularda aradı. Salgının gölgesinde geçen sezonda, balıkçıların yüzü, piyasadaki taleple kimi zaman güldü, kimi zaman gülmedi. Karadeniz'de, popülasyonunu korumak amacıyla bir süre hamsi avına getirilen yasak, Ege'de avlanan hamsiye ilgiyi artırdı. 

Hava şartlarından dolayı zaman zaman avcılığın gerilemesine rağmen tezgahları hiç boş bırakmayan balıkçılar, 15 Nisan'da, 2020-2021 sezonu kapatmış olacak.  Zorlu bir dönemi geride bırakan balıkçılar, şimdiden gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı.

"BİZLER EN KÖTÜ SEZONU YAŞADIK"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan balık halinde tezgah ve restoran işleten Yusuf Turgut, Ajans Aydın muhabirinin sezon hakkındaki sorularını yanıtladı. Balık fiyatlarının bu sene yüksek olduğunu, bununda işlerine yansıdığını söyleyen Turgut, "Bu sene Karadeniz’de hamsi çıkmadı, balıkta da genel bir sıkıntı vardı. Şunu da kesinlikle diyebilirim ki, bizler en kötü sezonu yaşadık. Sardalyayı bile 25 liraya sattığımız zamanlar oldu, bu zamana kadar hiç 15 lirayı geçmemişti halbuki. Hamsi 20 liranın altına hiç inmedi, fiyatlar genelde bu değerlerdeydi. Fiyatlar yüksekti yani." dedi.

Vatandaşın balık yiyebildiğini fakat artan fiyatlar nedeniyle pahalı yiyebildiğini dile getiren Turgut "Daha ucuz sattığımız zamanlarda daha çok para kazanıyoruz" dedi ve ekledi; "Deniz sonuçta buradan bir saat uzaklıkta, bu kadar yakında deniz varken balık bu kadar pahalı olmamalı. Bizde bundan sıkılmaya başladık. Vatandaşın bu kadar pahalı balık yemesi bizimde istemediğimiz bir durum."

BALIK SEZONUNUN BİTMESİYLE VATANDAŞ ÇİFTLİK BALIĞINA DOYACAK

15 Nisan'da kapanacak sezonun ardından çiftliklerde yetişen balıkların tezgaha düşeceğini söyleyen Turgut, "Alamutra dediğimiz barbunu, tavuğu, tekiri, karidesi, sardalyası, hamsisi yasakla birlikte artık zor bulunacak; tabii Yunanistan’dan ihraç ile gelenler olacak. Üretme çipura, levrek yiyeceğiz, ufak kayıkların getirdiği balıkları yiyeceğiz. Bu balıkları bizde satmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler