Vicdanınız bu kadar kararmasın

Vicdanınız bu kadar kararmasın

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Yılmazköy Mahallesi’nde meydana gelen patlamanın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, bugün Yılmazköy Mahallesi’nde meydana gelen patlamanın ardından sert açıklamalarda bulundu. Çankır, “Vicdanınız bu kadar kararmasının. Kaç defa uyardık, kaç defa söyledik, basın açıklamaları ile durumu izah ettik. Buna rağmen çalışmalarına devam edip doğaya, toprağa ve insanlara zarar veren bu şirketlerin yaptığı tamamen vicdansızlıktır” dedi.

 

Çankır açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

 

“Tüm halkımızın da bildiği gibi Aydın'ın verimli toprakları üzerinden rant sağlamak isteyenlere karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de sürüyor ve sürecek. Covid-19 pandemi salgını dolasıyla sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek kaybettiği dava ile santral lisansı iptal edilen şirket çalışmalarına devam ederken gaz sıkışması ve yüksek basınç sebebiyle Efeler İlçemize bağlı Yılmazköy Mahallemizde bir patlama meydana geldi.

 

Çevreye verilen zarar ile birlikte mahalle sakinlerinin sağlığını, canını tehdit edenlere sormak istiyorum.” Aydın ringonun ahırı mı?” Halka, çevreye, doğaya  bu kadar mı kulaklarınızı gözlerinizi kapadınız? Vicdanınız bu kadar kararmasının. Kaç defa uyardık, kaç defa söyledik, basın açıklamaları ile durumu izah ettik. Buna rağmen çalışmalarına devam edip doğaya, toprağa ve insanlara zarar veren bu şirketlerin yaptığı tamamen vicdansızlıktır.

 

Patlama ile birlikte yaklaşık 40 metre yükselen yüksek basınçdaki sıcak su mahalle aralarına ulaşarak mahalle sakinlerinin bu zor günlerde panik yaşamasına sebep oldu. İnsanlar bu zor günlerde Covid-19 sebebi ile can derdine düşmüşken jeotermal şirketlerinin çevreye verdiği bu zarar ve halkın sağlığını hiçe sayması akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

 

Gözlerini rant bürümüş, kalbi ile cebi yer değiştirmiş bu şirketler ve bu şirketlerin lisansı dahi iptal edilmişken çalışmaları görmezden gelen kimler varsa elbet zamanı geldiğinde adalet önünde hesap vereceklerdir. Yılmazköy’lü bir hemşehrimden  gelen mesajı da sizlerle paylaşmak istiyorum; ”Buna bi çözüm bulmak lazım başkanım resmen uykuda ölüyoruz bizim evin dibinde var”.

 

Tüm Yılmazköy Mahallesi hemşehrilerime Aydın’ımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, sağlıklı günler diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler