"Virüs biterse nargile yasağı kalkar"

"Virüs biterse nargile yasağı kalkar"

Efeler'de nargile kafe işletmeciliği yapan Lezgin Ölmez, nargile yasağının kaldırılması için koronavirüs vaka sayılarının sıfırlanması gerektiğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri kapsamında başlatılan kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı yarın başlayacak. Salgına karşı alınan tedbirlerin bazıları, yarından itibaren sona erecek. Kafe ve restoranlarda uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığı yeni süreçte nargile yasağı ise devam edecek.

Aydın'ın Efeler ilçesinde nargile kafe işletmeciliği yapan Lezgin Ölmez, pandemi sürecinin birçok sektörde olduğu gibi kendileri içinde zorlu geçtiğini söyledi. Ölmez, "Pandemi süreci bizi ve birçok sektörü çok kötü etkiledi. Minibüsçüler, düğün salonu işletmeleri, müzisyenler gibi birçok sektör pandemi sürecinin acısını üniversiteler açılana kadar da yaşayacak. Adnan Menderes Üniversitesi'nin açılmasını ümit ediyoruz, açılmadan bizim sektörümüz açılmaz. Zaten yaz geldi, Aydınlılar tatile gittiği için işlerimiz yüzde 10'lara kadar düştü. Bizler kışın para kazanan, yazları ise bekleyen işletmeleriz. Bakalım, bekliyoruz." dedi.

"YASAĞIN UZUN SÜRE DAHA KALKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Nargile yasağının işlerinde düşüşe neden olduğuna vurgu yapan Ölmez, "Bu sektörde insanlar günlük kazanıyor, müşteri geldikçe ceplerimize para giriyor. Pandemi süreci neredeyse 2 seneye yayılınca da birçok arkadaşımız devretti, kapattı veya farklı sektörlere yöneldi. Bizim işletmemizde en çok nargile yasağından etkilendi. Nargile yasağı geldi, kademeli normalleşme sürecinde uygulanmaya devam ediyor. Bu yasağın uzun süre daha kalkacağını düşünmüyoruz, virüs bitince açılacak herhalde." diye konuştu.

"KULLAN-AT MARKUÇLAR VAR"

Nargile içiminin serbest bırakılması için bazı çözüm yolları olduğunu da söyleyen Ölmez, "Artık insanlar takım alarak evlerinde nargile içmeye başladı. Bunun önüne şu şekilde geçilebilirdi; tek kullanımlık markuçlarımız var, kullan-at şeklinde, yasaklar kaldırılarak bu markuçları kullanmak zorunlu olsaydı bu sorunda çözülürdü. Birkaç açıklama okudum, hastalık solunum yolu ile bulaştığı için ve nargile solunum yoluyla tüketildiği için bu yüzden yasaklandığını düşünüyorum. Bu yasağın en az 1 yıl daha kalkmayacağını düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler