VİRÜS HERKESİ TERZİ YAPTI

VİRÜS HERKESİ TERZİ YAPTI

Koronavirüs önlemleri nedeniyle 2020 yılının büyük bir kısmını evlerinde geçirmek zorunda kalan Aydınlı vatandaşlar yeni hobiler edindi.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde görülen COVID-19,, kısa sürede tüm dünyaya yayılarak küresel salgın haline gelmişti. 2020 yılının 10 Mart günü Türkiye'de de ilk vakası tespit edilen salgın nedeniyle kısıtlamalar kısa sürede hayata geçirilmiş, birçok vatandaş aylarca evlerinden çıkamaz hale gelmişti.

Geçtiğimiz yılın büyük kısmını evlerinde geçiren vatandaşlar zamanlarını daha verimli geçirmek için yeni hobiler edindi. Bazıları fırıncı olurken bazıları da kendilerini geliştirmenin yeni yollarını aradı. Aydın'da hobi dükkanı işleten Halim Şen ise pandemi döneminde satışlarının arttığını, vatandaşlar dikiş-nakış gibi işlere yönelerek terzi olmaya başladıklarını belirtti.

"İŞLERİMİZ İYİ ALLAH'A ŞÜKÜR"

Aydın'ın Efeler ilçesinde 21 yıldır hobi malzemesi satan dükkanı ailecek işlettiklerini belirten Halim Şen, birçok sektör kötüye giderken kendi işlerinin tam aksine arttığını söyledi. Evlerinde kalan vatandaşların yeni hobiler edinmeye yöneldiğini söyleyen Şen, "Allah bereket versin, ,şlerimiz düzgün şu anda. Pandemi nedeniyle insanlar evlere kapanınca bir şeyler le uğraşmak zorunda kaldılar, daha doğrusu öyle hissettiler. Bu da bize yansıdı, hobi malzemesi güzel satılıyor şuanda.

Bizim sektör şuanda iyi, nankör olmamak lazımım. Zaten şu anda devlet esnafların arkasında, biz hissediyoruz onların desteğini. Allah devletimize zeval veresin. Bu yönden de hiç şikâyetçi değiliz yani."
dedi.

whatsapp-image-2021-01-14-at-16-03-34.jpeg

Özellikle çanta malzemelerini çok fazla sattıklarını belirten Şen, vatandaşların zaman geçirirken günlük hayatta da kullanabileceği şeyler üretmeyi tercih ettiğini söyledi ve ekledi, "Çanta malzemesi var, çanta yapıyor hanımefendiler. Çanta malzemesi satılıyor. Oyuncak bebekler var onların malzemeleri satılıyor. Kanaviçe etamin işleri malzemeleri daha çok satılıyor daha çok kadınlar ilgi gösteriyor."

Düşünüldüğü gibi sadece kadınların değil erkeklerinde bu tarz ürünlere yöneldiğini söyleyen Şen, bu işlere yönelmek isteyen kişiler için kurslar olduğunu belirtti. Vatandaşların bu kurslara katılarak kendilerine yeni bir iş kapısı dahi açabileceğini söyleyen Şen, "Kuyumcu kursları var, onlara rağbet gösteren erkekler var mesela. Takı malzemesi de satıyoruz alıyorlar. Erkeklerde var yani boş kalmak istemeyen özellikle hafta sonu yasaklar gelince evde onlarla uğraşıyorlar.

Çanta yapan bir bayan mesela satıyor. Çakırbeyli pazarlarında satış yapan  müşterilerimi gören insanlarda yapabileceklerini düşünüp gelip malzeme alıyor. Kendine veya eşine dostuna yapıyor. Bir şekilde bir şeylerle uğraşıyor insanlar. Aydınımızın kadınları çok çalışkan bence." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler