Virüssüz alışveriş devam ediyor

Virüssüz alışveriş devam ediyor

Tam kapanma süreci nedeniyle bir haftanın ardından tekrar kurulan pazar alanlarında oluşan kalabalık vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecinde İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamına Aydın kent genelinde pazar yeri esnafı bir haftanın ardından bugün tekrar tezgahlarını açtı.

Saat 10.00 ile 17.00 arasında hizmet veren pazar alanlarında polis ve zabıta ekipleri pazara gelenlere ve pazarcı esnafına uyarılarda bulundu. Yalnızca yaş sebze-meyve ve fide satılabilen pazar alanlarında maske ve sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşlara ceza kesildi.

Tüm kural ve uyarılara rağmen pazar alanlarında oluşan kalabalık ise dikkatlerden kaçmadı. Zaman zaman oluşan kalabalığa tepki gösteren vatandaşlar, "Virüs bu yüzden yayılıyor, ne bu kalabalık?" dedi.

Efeler ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde kurulan Efekent Pazar Alanı'nda esnaflık yapan İbrahim Soydan, "Uzun sürenin ardından tezgah açıyoruz. Ben geçen hafta gelememiştim, hazırlığımı yapamamıştım. Satışlarımız güzel, çok şükür para kazanıyoruz fakat bu kalabalık bizleri korkutuyor, tekrar mı kapanacağız sorusunu akıllara getiriyor" dedi.

whatsapp-image-2021-05-15-at-10-12-43-2.jpeg

whatsapp-image-2021-05-15-at-10-12-43.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler