YALANCI BAHARIN ETKİSİ KISA SÜRDÜ

YALANCI BAHARIN ETKİSİ KISA SÜRDÜ

Soğuk ve yağışlı havalar Aydın'da etkisini tekrar göstermeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte çarşı ve pazar alanlarında oluşan durgunluk ise dikkat çekti.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Aydın'da etkisini göstermeye başlayan soğuk ve yağışlı havalar geçtiğimiz hafta etkisini azaltmış, kent genelinde bahar günlerini aratmayan manzaralar gözlemlenmişti. Ülke genelinde de yükselişe geçen sıcaklarla birlikte vatandaşlar cadde, sokak ve çarşı alanlarına adeta akın etmiş, koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümlerinde artış gözlemlenmişti. 

Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşların geçtiğimiz hafta Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı, Yağcılariçi, Zafer Meydanı, Sevgiyolu ve çevresindeki alanlarda oluşturduğu kalabalık tepkilere neden olmuştu. On binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs nedeniyle hayata geçirilen pandemi önlemlerinin  ne zaman kalkacağını farklı mecralar aracılığıyla yetkililere soran vatandaşların kurallara uymayarak kendileri ile çelişmesi kısıtlamalar nedeniyle mağdur olan birçok çalışan ve işletme tarafından da üzüntüyle karşılanmıştı.

"KIŞ GERİ GELDİ"

Öte yandan hava sıcaklıkları ülke genelinde bugün itibariyle tekrar düşüşe geçti. Birçok şehir kar yağışına teslim olurken, Aydın'da ise geçtiğimiz hafta 26 dereceyi gören termometreler bugün 5 dereceye kadar düştü. Sağanak yağışında etkili olmasıyla birlikte Aydın il genelinde birçok alan adeta sessizliğe büründü. Mutasyona uğramış virüs vakalarının da görüldüğü Aydın'da vatandaşların koronavirüse değil de hava sıcaklıklarına bağlı olarak tedbirlere uyması akıllarda soru işaretleri uyandırdı.

Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait internet sitesinde yer alan verilere göre Aydın'da hava sıcaklıkları hafta içerisinde düşmeye devam edecek. Zaman zaman 0'ın altına dahi düşecek olan hava sıcaklıklıkları nedeniyle Aydınlı vatandaşları uyaran MGM, soba zehirlenmeleri ve zirai dona karşı dikkatli olunmasını söyledi.

whatsapp-image-2021-02-15-at-15-48-32-1.jpeg

whatsapp-image-2021-02-15-at-15-48-32-2.jpeg

whatsapp-image-2021-02-15-at-13-06-41.jpeg

whatsapp-image-2021-02-15-at-15-48-32.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler