Yalnızlık duygusunu sanatı ile bastırdı

Yalnızlık duygusunu sanatı ile bastırdı

Çocuklarının üniversiteyi kazanmasıyla başlayan yalnızlık duygusunu bastırmak için anneler bir uğraş arıyor. Bu sorunu Çini sanatıyla bastıran Fatma Akkoyun sanatı ve ilgisi ile ilgili bilgilerini paylaştı.

(Haber: Berna TURAN)

ADÜ Kongre Merkezi'nde İslam Araştırma Topluluğu’nun düzenlediği, Fatma Akkoyun’un çini sergisi vatandaşlarla buluşturuluyor. Serginin açılışını ADÜ Rektörü Bülent Kent ile Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un içinde bulunduğu Aydın protokolü gerçekleştirdi.

Çini sergisinde eserleri sunulan Fatma Akkoyun, emekli ve üç çocuk annesi bir sanatçı. Çocuklarının üniversiteyi kazanması ile başlayan yalnızlık duygusunu halk eğitimde verilen Çini kurslarıyla bastırdığını söyleyen Akkoyun, “Ekonomik sanat yok. Sanattan para kazanan kimse olduğunu düşünmüyorum. Çok masraflı bir sanat, bu nedenle kazanılmıyor. Fakat geleneklerimizin devam etmesi ve kaliteli bir vakit geçirmek için çok güzel bir uğraş.” diyerek çini sanatı ile ilgili düşüncelerini belirtti.

Çininin bu kadar masraflı bir sanat olması nedeniyle Akkoyun, emekli parasının buraya yattığını ama bu uğraşın kendisine bir yatırım olduğunu kaydetti. Sanatının sergilenmesini sağlayan ADÜ Rektörlüğüne ve İslam Araştırmalar Topluluğuna minnet duygularını sunarken; amirlere ve kongre merkezi personellerine teşekkür dileklerini iletti.

Sergide dikkat çeken eserlerinden biri de oğlunun İstanbul’da okuması nedeniyle ona armağan olarak yaptığı İstanbul çalışması oldu.

resim-2023-04-27-104448412.png

resim-2023-04-27-104455858.png

whatsapp-image-2023-04-27-at-10-34-48.jpeg

resim-2023-04-27-104526472.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler