Yavuzlar İnşaat mağdur etmeye devam ediyor

Yavuzlar İnşaat mağdur etmeye devam ediyor

Güzelhisar Mahallesi’nde bulunan AY-Konut Yapı Kooperatifi’nin müteahhidi Yavuzlar İnşaat’ın, sözleşme imzaladıktan sonra 4 yıllık süreçte tek bir kazma vurmaması ve hak sahiplerini farklı sebeplerle sürekli oyalaması büyük tepki çekiyor.

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi’nde, büyük bir bölümü atıl vaziyetteki yaklaşık 50 dönümlük arazide, 2017'de AY-Konut Yapı Kooperatifi'yle bir protokol imzalayan Yavuzlar İnşaat bölgede kaçak yapı ve satış ofisi yapmanın ötesine geçemedi. Hak sahiplerini sürekli toplayan ve çeşitli bahaneler ile sorunun çözüleceğini dile getiren firma aradan geçen 4 yıllık süre zarfında henüz tek kazma dahi vuramadı. 

“MAHKEME KARARIYLA KAÇAK YAPILARI YIKILMIŞTI”

Firmanın kooperatif yönetimiyle protokol imzalamasının ardından 53 Sokak’ta yeni yaptığı satış ofisi ve depo alanlarının bir kısmının Kırmızı Minareli Camisi’ne, bir kısmının da 49 Sokak’ta bulunan konut sahiplerinin kendilerine ait bahçe alanından feragat ederek yeşil alan olması için bağışladıkları alana kurulduğu ortaya çıkmıştı. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, cami alanı ve yeşil alan olarak bırakılan sahaya firma satış ofisi ve depo yapmasının ardından, ruhsatsız olan bu yapı için Efeler Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri zabıt tutanağı tutmuştu. Firma konuyu mahkemeye taşısa da gelen kararla büyük şok yaşamış ve kaçak yapılar tek tek ekipler tarafından yıkılmıştı. 

“HER SÖZLERİ YARIM KALDI”

2019 yılında gerçekleşen yıkım işleminin ardından gazetecilere açıklama yapan firma yetkilileri mahkemenin verdiği karara saygılı olduklarını belirterek, “AY-Konut alanına yapacağımız yatırımın bedeli 550 milyon lira. Bugün yıkımı yapılan alan örnek dairelerdir. Proje alanıyla ilgili bir sorun yok. Müşterilerimiz, bu konuda bir endişeye kapılmasın. Vaat ettiğimiz tarihte projeyi tamamlayıp mülkiyet sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğiz” diye konuşmuştu.

Bu açıklamanın ardından hak sahipleriyle görüşmeler yapan ve endişeye kapılmamalarını ifade eden firma, 2020’nin Aralık ayında bir açıklama daha yaptı. Açıklamayı yapan Yavuzlar İnşaat Proje Geliştirme Müdürü Adem Karagöz, “Yaşanan aksaklıklara rağmen gerekli prosedür ve işlemlerin tamamlanmasının ardından en geç 2021 yılının ortalarına doğru temel atılacak” ifadelerini kullanmıştı. 

“HAZİRAN AYINDA HAK SAHİPLERİ AYAKLANDI”

Öte yandan 2021 yılının Haziran ayında ayaklanan hak sahipleri kendilerinden ve kamuoyundan sır gibi gizli tutulduğu belirtilen sözleşme ile şehrin göbeğindeki 50 dönüm kıymetli alanı devralan firmanın, işi devralırken yaptığı basın toplantısında Efeler ilçesinin önemli bir sorunu olan ve çok sayıda mağduru bulunan bu kooperatifin sorununu çözeceğine dair söz vermişti. 36 ay içerisinde sorunu çözeceği yolunda beyanda bulunan firma da aradan geçen 49 aya rağmen bir şey yapmayınca hak sahipleri isyan etti. İlk günkü söylemleri ile bugünkü söylemleri değişen inşaat firmasından şikayetçi olan bazı mağdurlar işi sadece ticari gözle bakan firmaya büyük tepki gösterdi. 

Haklarını aramak için yıkılan evlerinin olduğu alana gelen çok sayıda vatandaş, boş alana bakarak zaman zaman duygulandı zaman zaman da öfkelendi. Yaşadıklarını ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’ atasözü ile özetleyen bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü. Ayrıca bazı mağdur vatandaşların ise haklarını yiyenler için ‘Allah’a havale ediyoruz' demesi dikkatlerden kaçmamıştı. 

“TEVFİK YAVUZ ÖNCE DALGA GEÇTİ SONRA YANLIŞ ANLAŞILDIM DEDİ”

Haziran ayında yaşanan ayaklanmanın ardından bölgeye gelen firma yetkilisi Tevfik Yavuz ile vatandaşlar arasında tartışmalar yaşanmış bu sırada Yavuz, vatandaşların ellerinde bulunan sözleşmelerin bir geçerliliği olmadığını ve helvacı kağıdından farkının bulunmadığını söylemişti. Bu sözlerin ardından kendisinin ticaret yaptığını belirten Yavuz, sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirmişti. 

“ARALIK AYININ BAŞINDA BİR ARAYA GELDİLER”

Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkanı Meral Uğur ve dernek üyeleri, Aralık ayının başında Yavuzlar İnşaat’ın satış ofisinde firma yetkilileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Yavuzlar İnşaat yetkilisi Tevfik Yavuz, her zaman olduğu gibi mağdurlara yeni umutlar vadederek “Projeden vazgeçilmesi asla söz konusu değildir” dedi. 

“MADDİ SIKINTILARI OLDUĞU İDDİALARI ORTAYA ATILDI”

Binlerce ailenin büyük umutlarla beklediği projenin müteahhitliğini üstlenen Yavuzlar İnşaat’ın bazı çalışanları ve firmalar ile maddi sıkıntılar yaşadığı iddiaları ise kafa karışıklığına yol açtı. Konuyla alakalı bazı isimlerin gazetemize ulaşarak açıklama vermek istediği ancak isminin gizli kalmasını belirtmesi dikkatlerden kaçmadı. Önümüzdeki günlerde,  konuyla alakalı projede hak sahibi mağdur aileler ve çalışanlar tarafından ortaya atılan iddialar ile ilgili videolu röportajlarımız haber sitemizde yer alacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler