Yavuzlar İnşaat olmayan projeden onlarca daire sattı

Yavuzlar İnşaat olmayan projeden onlarca daire sattı

AY-Konut Yapı Kooperatifi’nin müteahhidi Yavuzlar İnşaat’ın belediyeden onay almadığı projeden daire sattığı ve AY-Konut ile yapılan sözleşmenin ısrarla hak sahiplerinden gizlendiği bu nedenle binlerce kişinin büyük tedirginlik yaşadığı belirtildi.

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi’nde, büyük bir bölümü atıl vaziyetteki yaklaşık 50 dönümlük arazide, 2017'de AY-Konut Yapı Kooperatifi'yle bir protokol imzalayan Yavuzlar İnşaat’ın alanda tek bir kazma vurmadan 4 yıl boyunca hak sahibi vatandaşları çeşitli gerekçelerle oyalaması mağdur vatandaşları çileden çıkarmıştı. Ajans Aydın gazetesine gelerek açıklamalarda bulunan hak sahipleri, büyük bir rantın döndüğü ve kendilerinin saf dışı bırakılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

“YAPILAN SÖZLEŞMENİN İÇERİĞİ NEDEN GİZLENİYOR”

Firma ile AY-Konut Yapı Kooperatifi arasında imzalanan sözleşmenin kendilerinden sır gibi saklandığını söyleyen hak sahipleri, “Biz yıllardır bu sözleşmenin içeriğini soruyoruz. Ama tek bir açıklama yok. Son zamanlarda kulağımıza hiç hoş olmayan konular geliyor. Bunlarla ilgili ilerleyen süreçte mahkeme kararlarıyla açıklamalar yapacağız. Ama yıllardır süren oyalamanın altında ne yattığını bir gün tüm Aydınlılar öğrenecek” ifadelerini kullandı. 

“MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLMEDEN SATIŞA BAŞLADILAR”

Yavuzlar İnşaat’ın mülkiyet sorununu çözmeden satışa başladığını belirten hak sahipleri, “Düşünün ki belediyeden proje için imza almadan katalog bastırdılar, afiş yaptılar ve her şeyden önemlisi daire sattılar. Bu kendi beyanlarında var. Ama baktığınız zaman ortada belediye onaylı bir proje yok. Resmen hayal satıyorlar” dedi. 

“MİLYONLUK PROJEDE TEMİNAT VERMEK ÇOK MU ZOR”

Yavuzlar İnşaat’ın sürekli oyalamalarından sıkıldıklarını dile getiren hak sahipleri, “Gerçekten burası yapılacaksa bize neden bir teminat vermiyorlar. Bizimle uzlaşmak istediklerini söylüyorlar ama hiçbir gerçekçi teklif sunmuyorlar. Hep yapacağız, edeceğiz ile geliyorlar. Önümüzdeki günlerde yapılacak canlı yayında da buna detaylı olarak değineceğiz. Şubat ayında yapılacak duruşmaya kadar sık sık yaşananları anlatacağız” diye konuştu.  

“UZUN ZAMAN YEDİKLERİ YEMEĞİN PARASINI ÖDEMEDİLER”

Yavuzlar İnşaat’ın bir dönem personellerinin yemek yediği lokantaya da ödeme yapmadığını öne süren ve kimliğinin açıklanmamasını isteyen bir vatandaş, “Bizim mahallenin lokantası orası. Yemek yemeye gittiğimizde konu açıldı. Zamanında yemek yemiş çalışanlar. Bir kısmını ödeyip, diğer kısmını ödememişler. Neden istemiyorsun diye sorduğumuzda, ‘Ben fiş falan kesmedim. Allah bilsin yeter’ cevabını verdi. Çok kötü bir durum bu” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler