YENİ Parti’de Aydın’da 6 ilçede seçim heyecanı: İlçe başkanları belli oldu
YENİ Parti’nin Aydın teşkilatında ilçe kongreleri ve ön seçim süreci devam ediyor. Kentte 6 ilçede gerçekleştirilen seçimlerin ardından ilçe başkanlığı için göreve gelecek isimler netleşti. Özellikle Germencik’te yaşanan 4 oy farkla sonuçlanan yarış dikkat çekti.
Karacasu’da 1. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirilirken, Söke, Nazilli, Germencik, Çine ve Kuşadası’nda ise ilçe başkanlığı için ön seçim yapıldı. Ön seçimlerde sandıktan birinci çıkan adayların, ekim ayında gerçekleştirilecek ilçe kongrelerinde tek aday olarak yer alması bekleniyor.
İŞTE YENİ PARTİ’NİN AYDIN’DAKİ İLÇE BAŞKANLARI
Gerçekleştirilen seçimlerin ardından ilçelerde öne çıkan isimler şöyle:
Söke: Fuat Evren Gül
Karacasu: Erdinç Gümüş
Nazilli: Özlem Burcu Uğan Sevim
Germencik: İbrahim Gül
Çine: Mustafa Demir
Kuşadası: Mehmet Gürbilek
GERMENCİK’TE 4 OYLA SONUÇLANDI
Germencik’te 19 Mayıs Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ön seçimde İbrahim Gül, Nazile Cengiz ve Durmuş Özden yarıştı.
Sandıktan İbrahim Gül 165 oyla birinci çıkarken, Nazile Cengiz 161 oy aldı. Durmuş Özden ise 77 oyda kaldı. Gül ile Cengiz arasındaki yarış yalnızca 4 oy farkla sonuçlandı.
SÖKE’DE EN ÇOK OYU FUAT EVREN GÜL ALDI
Söke’deki ön seçimde Fuat Evren Gül 371 oy alarak ilk sırada yer aldı. Gül’ü 319 oyla Hüseyin Akbaş ve 232 oyla Levent Polat takip etti.
Bu sonuçla birlikte Fuat Evren Gül, ekim ayında gerçekleştirilecek ilçe kongresinde başkanlık için tek aday olarak yer alacak isim oldu.
KUŞADASI VE NAZİLLİ’DE SEÇİM ÖNCESİ GELİŞMELER GÜNDEMDEYDİ
Kuşadası’nda seçim öncesi adaylardan Ali Başaran hakkında başlatıldığı belirtilen soruşturma süreci gündeme gelirken, Nazilli’de ise YENİ Parti Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Yezdan Yıldırım’a yönelik desteği dikkat çekmişti.
Seçimin ardından Kuşadası’nda mevcut başkan Mehmet Gürbilek yeniden öne çıkarken, Nazilli’de ise Özlem Burcu Uğan Sevim sandıktan birinci çıkan isim oldu.
KARACASU’DA GÜMÜŞ TEK ADAYDI
Karacasu İlçe Teşkilatı, 1. Olağan Kongresi’ni Karacasu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu kongrede Erdinç Gümüş tek aday olarak girdiği seçimde ilçe başkanlığına seçildi.
ÇİNE’DE SON ANA KADAR HEYECAN SÜRDÜ
Aydın’daki seçimlerin sonuçlandığı son ilçe Çine oldu. Mustafa Demir ile Tayfun Şahin’in yarıştığı ön seçimde üyelerin kullandığı oylar sonucunda Mustafa Demir sandıktan birinci çıktı.
YENİ Parti Aydın teşkilatında 6 ilçedeki seçim süreci böylece tamamlanırken, gözler ekim ayında yapılacak ilçe kongrelerine ve diğer ilçelerde gerçekleştirilecek seçimlere çevrildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.