YENİ YIL GELMEDEN GELECK ZAMLAR BELLİ OLDU Tütün Ve Alkol Grubuna Zam Yolda

YENİ YIL GELMEDEN GELECK ZAMLAR BELLİ OLDU Tütün Ve Alkol Grubuna Zam Yolda

Yeni yıl öncesinde ÖTV artışı beklentisi, sigara ve alkol fiyatlarını yeniden gündemin üst sıralarına taşıdı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, 2026 yılıyla birlikte sigaraya 5 TL’ye varan, alkole ise yüzde 15–20 oranında zam beklendiğini açıkladı.

2026 yılı yaklaşırken, özellikle vergi düzenlemeleri ve artan maliyetler nedeniyle tütün ve alkollü içeceklerde fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor. Sektör temsilcileri, ÖTV oranlarının henüz netleşmemesine rağmen zam beklentisinin güçlü olduğunu belirtiyor.

Erol Dündar, belirsizliğin sürdüğünü ancak öngörülerin netleşmeye başladığını söyledi. Dündar, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ÖTV oranı henüz açıklanmadı. Açıklandığında daha net konuşmak mümkün olacak. Ancak bizim tahminimiz, alkollü içeceklere yüzde 15 ile 20 arasında bir zam gelmesi yönünde. Sigarada ise en fazla 5 TL civarında bir artış bekliyoruz.”

Zam Takvimi ÖTV Açıklamasına Bağlı

Uzmanlar, fiyat artışlarının ÖTV oranlarının açıklanmasının ardından netleşeceğini belirtirken, yeni yılın ilk aylarında sigara ve alkol fiyatlarının yeniden güncellenebileceğine dikkat çekiyor. Beklenen zamların, tüketici harcamalarını doğrudan etkilemesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler