Yetersiz ama hiç yoktan iyi

Yetersiz ama hiç yoktan iyi

Salgından etkilenen esnafa yönelik hibe desteği kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, kıraathane esnafına verilecek olan 5 bin liralık desteği "Yetersiz ama hiç yoktan iyi" olarak değerlendirdi.

"Esnaf Ve Sanatkarlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Hakkında Karar" yürürlüğe girdi. Buna göre, hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak ve Bakanlık tarafından hazırlanacak destek programı çerçevesinde doğrudan verilecek.

Hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere faaliyet konuları Bakanlık tarafından belirlenecek iki ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak. Bu kapsamda; 5 bin lira destekten faydalacak birinci grupta kahvehane, cafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları, kantinler kırtasiyeler internet kafeler, lunaparklar gibi işletmeler yer alırken; 3 bin lira destekten faydalanacak ikinci grupta ise bakım onarım tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar çilingirler, bakırcılar kalaycılar, ayakkabıcılar konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer alacak.

"ÜYELERİMİZ ÇOK KÖTÜ DURUMDA OLDUĞU İÇİN DESTEKTEN MEMNUNLAR"

Kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Aydın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Uğur Anbarlı, kıraathane esnafına sağlanacak olan 5 bin liralık desteği "Yetersiz fakat hiç yoktan iyi" sözleriyle değerlendirdi. Anbarlı, "Ayrıntılar gelmesede faydalanacağımız belli oldu. Destek yetersiz fakat hiç yoktan iyi. Şu an üyelerimiz çok kötü durumda olduğu için destekten memnunlar." dedi.

"ESAS İSTEĞİMİZ DÜKKANLARIMIZIN AÇILMASI"

1 Haziran'da tekrar kepenk kaldırmayı beklediklerini, devletten asıl taleplerinin dükkanlarını açmak olduğunu belirten Anbarlı, kıraathanelerin açılması ile on binlerce çalışanın evine tekrar ekmek götürmeye başlayacağına dikkat çekti. Anbarlı, "Bizim esas isteğimiz dükkanlarımızın açılması çünkü açıldığımızda sadece biz değil elemanlarımızda kazanıyor. Psikolojik ve fizyolojik olarakta her türlü iyileşiyoruz.1 Haziran'da açılmayı bekliyoruz, bu artık gerekli. Mekanlarımız açıldığında biz her türlü tedbiri alırız, kurallara uyarız ve en iyi şekilde hizmetimizi yaparız. En yakın zamanda açılmayı umut ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler