Yetişkin: "Kazanan Aydın halkı olsun"

Yetişkin: "Kazanan Aydın halkı olsun"

Aydın Barosu Başkanlığı’ndan istifa ederek CHP’den Efeler Belediye Başkan aday adayı olan Anıl Yetişkin, Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yetişkin, “Başvurumu yaptım. Genel merkezimiz neyi takdir ederse ona uyacağız” dedi.

“Aydın’ın öz evladı olan birisi olarak bir şeyler yapmam gerektiğini yıllardır düşünüyordum” diyen Yetişkin, avukatların “potansiyel siyasetçi” olduğunu dile getirdi. Yetişkin, “Biz de siyasetten ari değildik. Ben sadece konumum gereği, siyasete baroyu sokmamak adına uzak duruyordum. Ancak şu dakikada şartların olgunlaştığını, oluştuğunu gördüm. Aydın’ın öz evladı olan birisi olarak bir şeyler yapmam gerektiğini yıllardır düşünüyordum. Ben bu yola kaderin de sürüklediğini düşünüyordum açıkçası. 1 Aralık’ta baro başkanlığından istifa ettim. Hep şu konuşuldu: Aydın’ın sorunlarını birileri çözsün. Kim çözsün? Aydınlılar çözecek. Süreç bu şekilde işledi. Başvurumu yaptım. Genel merkezimiz neyi takdir ederse ona uyacağız. Ben olmam başka bir adayımız olursa da onunla omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

681927c9-839f-4332-b68b-a1d2cd4d834a.jpeg

“GAYET DOSTANE BİR MUHABBET ETTİK”

Yetişkin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP yöneticileriyle Forum Aydın’da ve voleybol maçında görülmesini şu ifadelerle değerlendirdi:

“Sayın Başkanımızla, Türkiye’nin tanıdığı ismiyle Topuklu Efemizle çok yakından tanışıyoruz. 2009’dan beri tanışıyoruz. Yakinen tanışıyoruz hem. Aydın Barosu’nun birçok sorununda kendisi bizzat yardımcı oldu. Böyle bir karar (aday adaylığı) verdikten sonra kendisini arama gereği hissettim. O da gayet nezaketle karşıladı. Görüşme talebimizi kabul etti. ‘Beraber yemek yiyelim mi?’ diye sorduk. Gittik, gayet dostane bir muhabbet ettik. Ertesi gün de maça gitme kararımız oluşmuştu. Forum’da bir kahve içtik. Oradan da Aydın tarihinin en önemli maçlarından birini izlemeye gittik. Ben o tarihten 2 gün önce Aydın Barosu’nun başkanıydım. O maça zaten gidecektim. İnsanlar başka şekilde düşündülerse de onların kendi düşünceleridir. Saygı duyarım sadece. Aday ol ya da olma şeklinde hiçbir beyanı olmaz.”

“İYİ OLAN KAZANSIN”

İyi olanın kazansın, Aydın halkı kazansın diyen Yetişkin, “Ben bin 700 avukatın başkanlığını yaptım. Orada da seçim yaptık. İyi olan kazansın. Gerçekten bu işi yapacak olan kazansın. Aydın halkı kazansın. O veya bu değil… Elbette ki gönlümden ve partimin gönlünden benim kazanmam geçecektir. Partimizden başka bir adayın çıkması durumunda onun kazanması için elimizden geleni yapacağız. Şehrin dinamikleri var. Onları harekete geçirmemiz gerekiyor. Seçim kazanacaksanız ayrım yapmayacaksınız. Bir parti adayı olarak giriyorsunuz ama dinamikleri de harekete geçirmeniz gerekiyor. Ben hem bakış açım olarak hem de yerel bazdaki dinamiklerden bahsederek söylüyorum, onların da desteğini almak istiyorum. Bir keskinleştirme, kırgınlık olmasın. Hep beraber yapacağız” ifadelerini kullandı.

Benim açımdan hiç problem yok”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile ilgili yöneltilen bir soruya cevap veren Yetişkin, “Aday adaylığı sürecinde herhangi bir görüşmem olmadı. Sayın Mehmet Fatih Atay, üstadım, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmişti. Ben CHP’nin aday adayı olarak başvurdum. Neden böyle bir kırgınlık olsun ki? Benim açımdan hiç problem yok” diye konuştu.

CHP’deki aday belirleme süreciyle ilgiyi soruyu cevaplayan Yetişkin, “Şahsi görüşümü söyleyeceğim. Partimin görüşü falan değildir. Efeler’e mi başkan adayı seçeceğiz, CHP’ye mi başkan adayı seçeceğiz? O zaman halka sormamız gerekmez mi? Bir siyasi partinin içinde kendi belirleyeceği adayın belirlenme sürecinin daha halka yönelik olması gerektiğini düşünüyorum. Ben her partiden Efeler’de yaşayan vatandaşın oyuna talibim. Bu süreci bu şekilde yöneteceğiz. Hep beraber Aydın’ı yöneteceğiz” diyerek anketlere daha önem verdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler