Yıldız: Bazı belediyeler bizi tehdit ediyor

Yıldız: Bazı belediyeler bizi tehdit ediyor

AK Parti İncirliova İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Yıldız, ortaya atılan iddiaların ardından bazı belediyelerin pazarlarına Acarlar Mahallesi’nden olan pazarcıları çeşitli tehditlerle almadıklarını iddia etti.

Başta Aydın olmak üzere Ege Bölgesi’nin meyve ve sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan İncirliova’ya bağlı Acarlar Mahallesi’nde 7 vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından bu kişilerin temasta bulunduğu 22 ev karantina altına alınmıştı.

 

Bu gelişmelerin ardından bazı ilçe belediyeleri Acarlar esnafının pazarlarında tezgah açmasına müsaade etmeyeceğini duyurmuş ancak Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in devreye girmesiyle bu sorun çözülmüştü.

 

BİZİ TEHDİT EDİYORLAR

 

AK Parti İncirliova İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Acarlar Mahalle sakini Cafer Yıldız ise bu karar rağmen bazı belediyelerin çeşitli tehditlerle yine Acarlar esnafının pazara girmesini engellediğini iddia etti. Yıldız, “Acarlar değil sadece 22 ev karantinaya alındı. Önce bunun altını çizmek istiyorum. Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in ‘Belediyeler, pazarları açıp kapatamaz, böyle yetkileri yoktur’ demesine rağmen bazı ilçe belediyeleri, Acarlar pazarcı esnaflarımızı pazarlarına almamaya devam ediyor.

 

Belediye yetkilileri, esnaflarımızı şikayet etmemeleri için de ‘Bizi şikayet ederseniz ileriki günlerde sizin tezgahlarınızı iptal ederiz’ diyerek tehdit ediyor. Tehditle pazarcılarımıza tezgah açtırmıyorlar. Emeğin başkenti, Ege’nin sebze ve meyvede bir numaralı tedarikçisi olan Acarlar, bu kadar dışlanmamalı" ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Yıldız, Acarlar halkının yanında yer alan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek’e de teşekkür ettiğini sözlerini ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler