Zeren Ertaş’ı hayattan koparan asansör kazasında karar!

Zeren Ertaş’ı hayattan koparan asansör kazasında karar!

Aydın’da bir öğrencinin ölümüne neden olan asansör kazasına ilişin görülen davada karar çıktı. Mahkeme bir sanığa 5 yıl 6 ay 20 gün, 3 sanığa 2 yıl 11 ay hapis cezası verirken 1 kişi serbest bırakıldı.

Efeler ilçesinde bulunan Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda geçtiğimiz ekim ayında asansör kazası yaşandı. Kazada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.

Kaza sonrası soruşturma yapıldı ve olayda ihmali bulunan şüpheliler yakalandı. Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen asansör kazasına ilişkin duruşmaya tutuklu sanıklar asansör bakım firması yetkilisi Mustafa B, montaj yapan firmanın sahibi Halil T, makine mühendisleri Uğur İ. ve Ramazan A. ile tutuksuz sanık elektrik mühendisi Nuri M, vefat eden Zeren Ertaş'ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Savcı duruşmada mütalaasını açıkladı.

Savcı, mevcut delil durumu, sanıkların tutuklu kaldığı süre de göz önüne alındığında sanıklar Halil T., Ramazan A. ve Uğur İ'nin hükümle birlikte tahliyelerine, yargılama aşamasında alınan bilirkişi raporunda asansörün bakım ve onarımını gerektiği gibi yerine getirmeyerek kazanın uluşmasında ana etken olduğu belirtilen asansör bakım görevlisi Mustafa B'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Savunmaların ardından mahkeme, Mustafa B'ye, taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 5 yıl, suçu bilinçli taksirle işlediğinden 6 yıl 8 ay, cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkilerini göz önüne alarak 1/6 indirim uyguladı ve 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası ayrıca 2 yıl meslekten uzak kalmasına hükmetti.

Halil T, Ramazan A ve Uğur İ hakkında ise taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 3 yıl 6 ay, cezanın sanıkların geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alınarak 1/6 indirim yapılarak 2 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Halil T, Ramazan A ve Uğur İ hükümle birlikte tahliye edildi.

Hakkında kast ve taksirin bulunmaması nedeniyle Nuri M.'nin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler