"ZİNCİR MARKETLERLE YARIŞAMIYORUZ"

"ZİNCİR MARKETLERLE YARIŞAMIYORUZ"

Efeler ilçesinde bulunan Toptan Gıda Çarşısı'nda toptancılık yapan işletmeciler, geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelinde sayıları hızla artan ucuzluk marketlerinin satışlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Türkiye genelinde geçtiğimiz 10 yıl içerisinde sayıları hızla artan ve kaliteli ürünleri vatandaşlara ucuz şekilde ulaştırmayı amaçladıklarını iddia eden zincir marketler veya diğer adıyla ucuzluk marketleri yerel esnafın önüne geçiyor. Zincir marketlerin sayısının artması ile birlikte mahalle bakkalları iş yapamadıkları gerekçesiyle kepenk kapatmaya, pandeminin de etkisiyle dükkanlarını devretmeye başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle halihazırda zor zaman geçiren bakkallar, ucuzluk marketlerinin sayısının her geçen gün arttığını, vatandaşların artık kendilerini tercih etmediğini dile getirdi. Türkiye'nin birçok noktasında işletmeciler birleşerek büyük işletmelere adeta savaş açtı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan ve uzun yıllardır vatandaşların ve esnafların alışveriş için tercih noktası olan Toptan Gıda Çarşısı, zor zamanlar geçiriyor. Pandeminin kendilerini fazla etkilemediğini belirten toptancılar, en büyük rakiplerinin zincir marketler olduğunu dile getirdi. Satış yaptıkları esnafların dahi artık zincir marketleri tercih ettiğini söyleyen toptancılar, aslında bu işletmelerin sanıldığı gibi ucuz olmadığını ifade etti.

"BİZİ BİTİRDİLER"

22 senedir toptancılık yaptığını dile getiren Ramazan Binali, Gıda Çarşısı'nın yavaş yavaş tükendiğini dile getirdi. Her sene satışlarının daha kötüye gittiğini söyleyen Binali; "Burada her esnaf bin ile 8 bin lira arası kira ödüyor. Geçmişte Aydın'ın kalbi burada atıyordu diyebiliriz, sadece işletmeciler değil evine ucuz yollu alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarda bizi tercih ediyordu fakat artık böyle değil. Herkesin bildiği ve kullandığı zincir marketler bizim sonumuzu getirmek üzere. Pandemiden yemediğimiz vurgunu bu işletmelerden yedik ve artık yarışamaz hale geldik.

Vatandaşlar bu marketlerin ucuz olduğunu düşünüyor, kaliteli hizmeti uyguna sattığını zannediyor fakat böyle değil. En kötü malları normal fiyatlarla ulaştıran bu marketler markalar ile yaptıkları anlaşmalar sayesinde fiyatlarda uygunluk sağlayabiliyor ama kaliteden bahsetmek çok zor. Bizler direkt fabrikadan alan, en taze ürünü satan işletmeleriz. Fiyatlarımızda çoğu zaman daha uygun, kafamıza göre fiyat değişimi yapmıyoruz en azından."
diye konuştu.

whatsapp-image-2021-01-28-at-11-17-35.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler