12 Yaş üstü çocuklarda aşı uygulanmalı mı?

12 Yaş üstü çocuklarda aşı uygulanmalı mı?

Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlılara, “12 yaş üstü çocuklarda uygulanacak aşıyı nasıl karşıladınız, çocuklarınıza uygulanmasını istiyor musunuz?” sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana 19 ay geçti. Global etkisini sürdüren koronavirüs, Çinin Wuhan kentinde görüldüğü günden bu yana dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam etmekte. Virüs, son dönemde de varyantları ile can almaya devam ederken koronavirüs ile mücadelede insanlığın umut ışığı olan aşı, 12 yaş üstü çocuklara uygulanması bekleniyor. 

Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Atatürk Kent Meydanı'nda Aydınlılara, “12 yaş üstü çocuklarda uygulanacak aşıyı nasıl karşıladınız, çocuklarınıza uygulanmasını istiyor musunuz?” sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

“KESİNLİKLE ÇOCUKLARA AŞI UYGULANMALI”

 12 yaş üstü çocuklara uygulanacak olan aşının vurulması gerektiğini söyleyen Hatice Acar, “Ben iki çocuk annesiyim. Bir tanesi 17 yaşında o aşı oldu, bir diğer çocuğum ise 11 yaşında ne zaman aşı olması gerekiyorsa götürür yaptırırım. Ailecek aşı olduk, bu durumda olmaya da mecburuz hem kendi sağlığımız için hem diğer insanların sağlığı için” dedi.

“ÇOCUKLAR TAŞIYICI OLDUKLARI İÇİN ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR AŞI OLMALI”

Koronavirüs (Kovid-19)’in bulaşmasında çocukların en büyük taşıyıcı kaynak olduğunu ifade eden Celal Taşkın, “Ben beş çocuk babasıyım, Her çocuğum aşı sırası geldiği gibi gidip aşılarını oluyorlar. Çünkü onlar da taşıyıcı olduklarının farkındalar. Ben ve eşimin kronik rahatsızlıkları var, ondan da biraz daha fazla titiz davranıyorlar. Küçük çocukların da ne zaman aşı sırası geliyorsa olsunlar. Çocuklar genellikle taşıyıcı oldukları için aşı uygulanmalıdır” diye konuştu. 

“BİLİNÇLİ EBEVEYNLER ÇOCUKARINA AŞI YAPTIRIR”

Salgınla başa çıkmanın tek çaresi aşı olduğunu vurgulayan Ahmet Sari, “Bu gibi durumlar da ebeveynler büyük rol üstlenir. Çocuklara kalsa tabi ki yaptırmayacaklar, o yüzden bütün aileler çocuklarına şuanda aşının ne kadar önemli olduğunu izah etsinler, ikna etsinler. Benim çocuğum yok ama olsaydı tabiki de yaptırırdım. Çocuk sürekli dışarda, okulda, parkta, arkadaşlarıyla birlikte, her dakika birileriyle iletişim içerisindeler. Onun için aşı en doğru karar olacaktır. Bilinçli ebeveynler çocuklarına aşı yaptırmalı.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler