17 yıllık iktidarın yorgunluğunu görüyoruz

17 yıllık iktidarın yorgunluğunu görüyoruz

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı partinin 2’inci yaşını kutladı.

İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı ikinci yaşını coşkuyla kutladı. Efeler ilçesinde bulunan bir işletmede düzenlenen kaynaşma ve dayanışma programına İl Başkanı Cemal Sarı’nın yanı sıra, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İlçe Başkanları ve partililer katıldı. Programda konuşan Sarı, İYİ Parti’nin kısa sürede kazandığı başarılara değindi.

 

SİYASİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİK

 

2017 yılında kuruluna İYİ Parti’nin Türk siyasi tarihinde yeni bir sayfa açtığına değinen Sarı, “İYİ Parti’nin siyasi hayata girmesiyle ülkemizde siyasi dengeler değişmiş, 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren ülkemizde tek başına iktidar gücünü elinde tutan iktidar partisinin artık bu gücünü kaybettiği bir sürece girilmiştir. Bu sürecin ilk adımları 24 Haziran ve 31 Mart seçimleri olmuştur. Bu değişimin en büyük etkeni İYİ Partinin siyasette aktif rol almasıyla olmuştur” dedi.

 

DIŞ POLİTİKADA ÖNEMLİ SIKINTILAR OLUŞTU

 

Dış politikalarda önemli sıkıntıların olduğunu dile getiren Sarı, “2011’den bugüne Suriye politikamızdan ki hatalar zinciri, Türkiye’nin ekonomik ve politik güvenlik sorunlarını arttırmıştır. Bölgede daha etkin bir rol almak için çıktığımız yolculuk sonunda Rusya ve ABD Suriye’nin ve içindeki PKK, PYD ve YPG’nin hamisi konumuna gelmiştir. Ülke meselelerini tek tek ele alıp irdelediğimizde 17 yıllık AK Parti iktidarının yorgunluğunu görmekteyiz. Ülkemizin bu yorgun iktidarla çağı yakalama imkanı kalmamıştır” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler